Sindikalna ponuda
Ukupan br. članova: 29.443 Aktivan br. članova: 15.974

Nezavisni Sindikat Policije

Dobrodošli na sajt Nezavisnog sindikata policije!

Saopštenje za javnost

Reprezentativni  Nezavnisni sindikat policije (NSP), poziva javnost da se suzdrži od neprimerenih napada i konstantnog rušenja ugleda Žandarmerije, elitne jedinice policije, čiji pripadici danonoćno obavljaju najsloženije zadatke, koji se iz dana u dan postavljaju pred njih. tumbnsp Bez namere da štitimo bilo koga, a naročito ne one koji se bave kriminalom, smatramo da je u najmanju ruku neodgovorno da se svi pripadnici ove elitne jedinice stavljaju na stub srama i satanizuju, zbog neodgovornog ponašanja nekolicine njenih pripadnika. Državni organi, pre svih policija i tužilaštvo treba da rade svoj posao i pokrenu postupke protiv onih za koje postoji osnovana sumnja da su počinili krivična dela.

Od osnivanja Žandarmerije 1861. godine do danas njeni pripadnici su kako u ratnim tako i u mirnodobskim uslovima uvek bili na prvoj liniji fronta. Dva događaja ove godine najbolje opisuju šta znači Žandarmerija za ovu državu.

Prvo je su nas pogodile do sada neviđene poplave u čijoj sanaciji se uključio ceo narod na ovaj ili onaj način. Ipak, pripadnici ove jedinice su podneli najveći teret spašavajući stotine života a da pritom nisu mnogo marili za svoju bezbednost. Samo par meseci kasnije naš kolega Stevan Sinđelić (30) tragično je izgubio život na administrativnoj granici sa Kosovom i Metohijom obavljajući redovne zadatke u Kopnenoj zoni bezbednosti.

Navedeni događaji u kojima su učestvovale naše kolege su samo deo njihovog posla. Ako na to dodamo obezbeđivanje visokorizičnih skupova, humanost koju redovno ispoljavaju bilo prikupljanjem pomoći za ugrožene ili dobrovoljnim davanjem krvi koja je redovna pojava u ovoj jedinici onda je jasno koliki je značaj Žandarmerije za ovu državu.

Zbog toga, još jednom apelujemo na medije i sve druge nosioce javnih funkcija u državi da ne ruše ugled hrabrih Žandarma, već da učine sve kako bi državni organi nesmetano mogli da vode istrage, pokrenu postupke i udalje one koji nisu dostojni da nose uniformu ove elitne jednice.

Nezavisni sindikat policije Predsedavajući Predsedništva Velimir Lukić

1839