Sindikalna ponuda
Ukupan br. članova: 29.443 Aktivan br. članova: 15.974

Nezavisni Sindikat Policije

Dobrodošli na sajt Nezavisnog sindikata policije!

SAOPŠTENjE ZA ČLANOVE I ZAPOSLENE U MUP I ANEKS POSEBNOG KOLEKTIVNOG UGOVORA ZA POLICIJSKE SLUŽBENIKE

Dana 30.06.2015.godine  u prostorijama Nezavisnog sindikata policije održan je zajednički sastanak Predsedništva i Izvršnog odbora na kojem je razmatran predlog Aneksa Posebnog kolektivnog ugovora za policijske službenike. novlogo11 Kako je predlog Aneksa ugovora od 29.06.2015.godine (predlog u prilogu saopštenja) u potpunosti u skladu sa predlogom Nezavisnog sindikata policije isti je jednoglasno usvojen. Predlogom se u potpunosti ispravljaju nedostaci i nedoumice osnovnog ugovora, koji je sa poslodavcem potpisao NSP, kojim su unapređena prava policijskih službenika i izjednačava ih u pravima sa državnim službenicima.

Ovim se odbacuju sve sumnje oko PKU za policijske službenike koje su plasirale neozbiljne sindikalne policijske organizacije, koje se odnose na tvrdnje da će biti raskinut.

Nezavisni sindikat policije će kao potpisnik osnovnog ugovora sa poslodavcem potpisati i Aneks.

 PRILOG: Aneks PKU za Policijske službenike

U Beogradu, 30.06.2015.godine Nezavisni Sindikat Policije Predsedavajući Predsedništva Velimir Lukić  

Na osnovu člana 4. Stav 2. Zakona o državnim službenicima  (,,Službeni glasnik RS“, br. 79/05, 81/05 – ispr, 83/05 – ispr, 64/07, 67/07 – ispr., 116/08, 107/09 i 99/14), a u skladu sa članom 45. Posebnog kolektivnog ugovora za policijske službenike (,,Službeni glasnik RS“, broj 25/15), Vlada i reprezentativni sindikat Ministarstva unutrašnjih poslova – Nezavisni sindikat policije:

ANEKS

POSEBNOG KOLEKTIVNOG UGOVORA ZA POLICIJSKE SLUŽBENIKE

 

Član 1.

 

U glavi IV iza reči ,,JUBILARNE NAGRADE“ dodaju se reči ,,I OSTALA PRIMANjA“.

Član 2.

 

U članu 47. Posebnog kolektivnog ugovora za policijske službenike dodaje se stav 2. koji glasi: ,,Na sva prava i obaveze policijskih službenika kada je to za njih povoljnije primenjivaće se odredbe Posebnog kolektivnog ugovora za državne organe (,,Službeni glasnik RS“, broj 25/15)“.

Član 3.

Finansijske odredbe koje nisu predviđene budžetom Ministarstva unutrašnjih poslova za 2015.godinu a predviđene su Posebnim kolektivnim ugovorom za državne organe primenjivaće se od 01.01.2016.godine.

Član 4.

 

Ovaj Aneks je sastavni deo Posebnog kolektivnog ugovora za policijske službenike (,,Službeni glasnik RS“, broj 22/15).

Član 5.

 

Aneks sačinjen u četiri istovetna primeraka, od kojih svako od učesnika zadržava po dva primerka i smatra se zaključenim kad ga potpišu ovlašćeni predstavnici učesnika.

Čnan 6.

 

Aneks Posebnog kolektivnog ugovora za policijske službenike stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u ,, Službenom glasniku Republike Srbije“.

Za reperzentativni sindikat                                                Za Vladu

Nezavisni sindikat policije                              Ministarstvo unutrašnjih poslova

Predsedavajući Predsedništva                                              Ministar

1793