Sindikalna ponuda
Ukupan br. članova: 29.443 Aktivan br. članova: 15.974

Nezavisni Sindikat Policije

Dobrodošli na sajt Nezavisnog sindikata policije!

Saopštenje u vezi solidarne pomoći

Dana 09.12.2016.godine počela je sa radom komisija za proveru ispunjenosti uslova za dodelu solidarne pomoći shodno članu 43. PKU za državne organe, a u vezi člana 47. PKU za policijske službenike. logo25 Komisija radi u sastavu:

1.Glavni policijski savetnik dr. Mirko Grabež, lekar specijalista medicine rada;

2.Samostalni policijski inspektor Ivana Hirša- načelnik odeljenja za zarade i beneficije, sektor za ljudske resurse;

3.Viši policijski inspektor Miloš Cicvarić – zamenik načelnika Odeljenja za finansisko računovodstvene poslove i budžet;

4.Veselin Nikolić – član Predsedništva NSP;

5.Vladimir Pvićević –potpredsednik PSS.

Komisija je na svom prvom sastanku konstatovala da do sada ima 1300 zahteva za solidarnu pomoć, a do kraja godine se očekuje još oko 1000 zahteva.

Svi zahtevi moraju biti razmatrani i rešeni zaključno sa 31.12.2016.godine.

Podnosioci zahteva treba da u što kraćem roku dostave dopunu dokumentacije koja je potrebna da bi se ostvarila solidarna pomoć( odnosi se na one zahteve koji nisu dostavili potpunu dokumentaciju)

Najčešći primeri nepotpune dokumentacije:

Za zahteve koji su podneti za isplatu solidarne pomoći u slučaju smrti člana porodice moraju obavezno imati dokaz o srodstvu sa preminulim.

Mnogi zahtevi nemaju potvrdu drugog roditelja da ne radi u drugom državnom organu, ili ako radi da nije po tom slučaju ostvario pomoć.

Komisija nastavlja sa svojim radom u utorak 13.12.2016.godine sa početkom u 9,00 časova i radiće svakodnevno jer je u obavezi da sve pristigle zahteve realizuje do 31.12.2016.godine.

NEZAVISNI SINDIKAT POLICIJE Član  Predsedništva Veselin Nikolić

1828