Sindikalna ponuda
Ukupan br. članova: 29.443 Aktivan br. članova: 15.974

Nezavisni Sindikat Policije

Dobrodošli na sajt Nezavisnog sindikata policije!

SAOPŠTENjE POVODOM POKUŠAJA POLITIZACIJE SINDIKATA U MUP

Svakodnevno slušamo optužbe kolega iz NPSS kako su se reprezentativni sindikati prodali, ili služe poslodavcu, ali ipak mislim da je u pitanju vid sindikalne borbe koji se sastoji u iznošenju neistina o drugima. Oduvek je bilo i biće da ko nema plan, program i rezultate, odnosno ko nema šta reći o sebi on priča o drugima. novlogo11 Neću ništa loše reći o NPSS jer su to naše kolege, ali želim da ukažem da naše kolege širom Srbije ne nasedaju više na neistine već pomno prate rad i rezultate pa se i na osnovu toga opredeljuju o svom članstvu u sindikatima. Rezultat toga je 13000 članova Nezavisnog sindikata policije što je nedosanjan san svih drugih sindikata.

Ja i dalje tvrdim da samo jedinstveni možemo biti jaki, ali Nezavisni sindikat policije se nikada neće ujediniti nisakim da bi se bavio politikom, već isključivo u borbi za prava radnika. Politika je za nas zakonom zabranjena a zakon se mora poštovati.

Nezavisni sindikat policije je imao pre par godina protest gde se ispred Vlade Republike Srbije slila reka plavih unoformi, i siguran sam da ako zatreba za jedan dan možemo organizovati ponovo takav protest, ali nikada zarad nekog političara već isključivo zarad interesa radnika MUP-a.

Ako su vam namere čiste i iskrene ne postoji pritisak ili pretnja koja vas može zaustaviti, to smo valjda videli za vreme štrajka, kada smo formirali Socijalno-policijski front, kakvi su pritisci bili a mi smo zajedno bez ikakvog straha išli napred.

A onda smo se razišli!

Neko se upustio u borbu za što bolji PKU za policijske službenike, u borbu da se ispravi katastrofalan Zakon o policiji (mnogo toga smo i uspeli ispraviti) a neko je otišao u politiku.

Svako bira svoj put!

Ko se prodao, i ko za čije interese radi, treba pitati druge, pa i samog ministra ili njegove najbliže saradnike.

PKU za policijske službenike kaže da određeni benefiti pripadaju samo reprezentativnim sindikatima, jer da nije tako, čemu bi služila reprezentativnost, ali naprasno benefiti su se počeli deliti i ne reprezentativnim sindikatima, pa se tako izgubio svaki smisao reprezentativnosti. Dodelili ste nekima gospodine ministre Vi ili Vaši saradnici nešto što im po zakonu ne pripada, a oni su onda pomislili da se svet vrti oko njih i da su najvažniji u Ministarstvu unutrašnjih poslova. Vratili su Vam videli ste i sami kako.

Nadam se gospodine ministre da ćete u buduće poštovati instituciju reprezentativnosti, a takođe narediti Vašim saradnicima da to čine, jer ih na to zakon obavezuje i da napokon svakom pripadne ono što je zakon propisao.

Država Srbija je jedna od najbezbednijih država u svetu, što znači da policija u Srbiji izuzetno dobro obavlja posao iz čega proizilazi da je i policija Srbija jedna od najboljih u svetu.

Nezavisni sindikat policije nastavlja da se bavi zaštitom prava radnika MUP-a i u tu svrhu je i osnovan, jer radnici MUP-a su garant bezbednosti svih građana Republike Srbije.

Politikom neka se bave političari.

 NEZAVISNI SINDIKAT POLICIJE Član Predsedništva Veselin Nikolić

1817