Sindikalna ponuda
Ukupan br. članova: 29.443 Aktivan br. članova: 15.974

Nezavisni Sindikat Policije

Dobrodošli na sajt Nezavisnog sindikata policije!

Saopštenje NSP SPF 21 jul 2014

S A O P Š T E Nj E

Danas je održan zajednički sastanak Predsedništva i Izvršnog odbora NSP i predstavnika KC i SG sa predstavnicima Socijalno policijskog fronta (Sindikat srpske policije, Nezavisni policijski sindikat Srbije i Sindikat vatrogasaca Srbije) gde je povodom svega zaključeno da su osnovni ciljevi zaposlenih i dalje ugroženi.

SPF_logo_

Kako je proteklih dana od strane jednog sindikata doneta odluka o štrajku, koja trenutno nije u skladu sa stavovima ostalih članica SPF, ali samo po pitanju dana ulaska u štrajk, sa istim su usaglašeni i dogovoreno je da se još jednom pruži šansa pregovorima sa poslodavcem. Narednih par nedelja će same po sebi doneti odgovor da li će pregovori urodili plodom, a na osnovu svega toga doneće se odluka o daljem postupanju.

Da se podsetimo, osnovni ciljevi okupljanja u SPF su: 1. Očuvanje jednokratne novčane nakonade od 10.000,00 din i njeno unošenje u zaradu isključivo u neto iznosu; 2. Isplata zaostalih dugovanja zaposlenima; 3. Izrada novog PKU, gde napominjemo da je postojeći kao takav minimum i polazna osnova i 4. Hitna nabavka uniforme i opreme. Svakako neophodno je i da se pod hitno uključimo u izradu novog Zakona o unutrašnjim poslovima, pogotovo u delu koji se odnosi na zaštitu zaposlenih po pitanju prava koja proističu iz rada. Više puta do sada smo nudili rešenja koja su po meri zaposlenih i u skladu sa reformskim kursom Vlade, ali usaglašavanja stavova do sada nije bilo što samo po sebi izaziva veliko nezadovoljstvo. Teška situacija u državi, nagle izmene propisa koji nas dotiču, a u čijim izmenama nismo učestvovali, upućuju nas na to da su iznuđena i da ih samo u neposrednim pregovorima sa poslodavcem možemo izmenuti i prilagoditi potrebama i zahtevima zaposlenih. U skladu sa tim zahtevamo od ministra da pod hitno primi delegaciju Nezavisnog sindikata policije u cilju prevazilaženja trenutnih i nadolazećih problema.

Predsedavajući Predsedništva NSP Velimir Lukić

PDF-dokument

1868