Sindikalna ponuda
Ukupan br. članova: 29.443 Aktivan br. članova: 15.974

Nezavisni Sindikat Policije

Dobrodošli na sajt Nezavisnog sindikata policije!

SAOPŠTENjE 22.01.2016.godine

Nezavisni sindikat policije najoštrije osuđuje sve češće napade pojedinih medija na pripadnike policije bez osnova i argumenata, a posebno poslednji u nizu kada je kada su pojedini mediji stavili na stub srama saobraćajne policajce isključivo na osnovu tvrdnji Vladimira Simdžije, ne dozvolivši da istraga pokaže šta se tačno dogodilo. novlogo11 „Iako je postupak po prigovoru u toku, saobraćajnim policajcima je unapred presuđeno da su krivi, da su bahati, da su zloupotrebili uniformu. Reč gospodina Simdžije uzeta je zdravo za gotovo, iako se upravo za njega, na osnovu beleške policajaca, može reći da je pokušao da izbegne zakonom predviđenu sankciju bahatim ponašanjem i pretnjama upućenim policijskim službenicima da ne znaju koga on poznaje i da će biti kažnjeni“ ističe Velimir Lukić predsedavajući Predsedništva Nezavisnog sindikata policije.

Lukić dodaje da zloupotreba časnih i poštenih policajaca koji obavljaju svoj posao u interesu svih građana, posebno pojačana nakon objavljivanje odluke da će se ove godine održati vanredni parlamentarni izbori.

„Apelujemo na medije da se izuzmu iz prljavih političkih kampanji i da ne provlače po blatu poštene i časne policijace koji obavljaju svoj posao. Saobraćajni policajci u konkretnom slučaju postupili su u skladu sa zakonom, jer je alkotest pokazao da gospodin Simdžija ima 1,44 promila alkohola u krvi što je osnov za trežnjenje i da nisu tako postupili prekršili bi zakon. Zdušna briga medija za nekoga ko je prekršio zakon i napada na policajce koji su po njemu postupali jasno govori da je u pitanju zlonamerna zamena teza. Zanimljivo je da se gospodin Simdžija dva meseca posle događaja dosetio da podnese pritužbu i odmah se oglasi u medijima, iako je obavešten da je postupak po njegovoj prijavi u toku. Da mu je stalo do utvrđivanja istine sačekao bi ishod postupka , a ne bi brže bolje potrčao da proglasi policajce zlikovcima“ naglašava Velimir Lukić.

Predsedavajući Predsedništva Nezavisnog sindikata policije dodaje da treba da ostavimo nadležnim organima da utvrde sve okolnosti i činjenice, a policajcima da rade svoj posao, jer da nije tako imali bismo gomilu pijanih vozača na ulici koji bi se pravdali da su popili pola čaše vina i bili tempirana bomba na putevima.

Još jednom pozivamo medije da ne nasedaju na jeftine i prljave trikove političkih borbi, da ne kaljaju ugled poštenim policajcima koji odgovorno obavljaju svoj posao, jer je zaštita policije od bahatih pojedinaca i u njihovom interesu.

NEZAVISNI SINDIKAT POLICIJE Predsedavajući Predsedništva Velimir Lukić

1797