Sindikalna ponuda
Ukupan br. članova: 29.443 Aktivan br. članova: 15.974

Nezavisni Sindikat Policije

Dobrodošli na sajt Nezavisnog sindikata policije!

S A O P Š T E Nj E odbora za VS

Dana 06.11.2015.godine održan je sastanak u Sektoru za vanredne situacije MUP-anovlogo11 R.Srbije. Od strane rukovodstva Sektora za vanredne situacije sastanku su prisustvovali: Načelnik Sektora za vanredne situacije g. Predrag Marić, pomoćnik načelnika Sektora za vanredne situacije g. Bojan Tomić i pravnica g-đa Dijana Šabović, a od strane Nezavisnog sindikata policije sastanku je prisustvovao Predsedavajući Predsedništva NSP Velimir Lukić i članovi Odbora za vanredne situacije NSP Tomić Mališa – predsednik Odbora za VS, Jeremić Bojan – član Odbora za VS, Aleksić Srđan – član Odbora za VS i Jovanović Saša – član Odbora za VS.

Tema sastanka je bila: Izdvajanje Sektora za vanredne situacije iz MUP u Direkciju za upravljanje rizicima i vanrednim situacijama. Dobili smo uveravanja da prava i privilegije vatrogasaca spasilaca neće biti umanjena izdvajanje Sektora za vanredne situacije iz MUP, misleći se prevashodno na visinu ličnog dohotka i beneficiranog radnog staža. Takođe je rečeno da nema govora o pripajanju Vatrogasnih jedinica lokalnoj samoupravi u periodu ne manjem od 10 godina. Mehanizmi očuvanja prava radnika biće definisani Predlogom Zakona o smanjenju rizika od elementarnih nepogoda i upravljanju vanrednim situacijama i pravilnicima čije se donošenje očekuje u narednom periodu.

Dogovoren je naredni sastanak za 14 dana kada će Predlogom Zakona o smanjenju rizika od elementarnih nepogoda i upravljanju vanrednim situacijama dobiti svoj konačni oblik i ući u skupštinsku proceduru.

NEZAVISNI SINDIKAT POLICIJE Predsednik Odbora za VS Mališa Tomić

1824