Sindikalna ponuda
Ukupan br. članova: 29.443 Aktivan br. članova: 15.974

Nezavisni Sindikat Policije

Dobrodošli na sajt Nezavisnog sindikata policije!

Predlog direktoru policije: Nagrada svim kolegama angažovanim na Egzitu

Nezavisni sindikat policije uputio je danas predlog direktoru policije u kome traži da se nagrade sve kolege koje su radile na obezbeđenju muzičke manifestacije „Egzit“ koja je nedavno održana u Novom Sadu. U predlogu se navodi da su sve kolege zaslužile nagradu a ne samo pripadnici IJP, kako je predviđeno.

Dopis navodimo u celosti 13627181_10209936886688923_4728450175777879588_nkoleginice koje su pored ostalih brinule za bezbednost blizu 200.000 posetilaca za četiri dana

MINISTARSTVO UNUTRAŠNjIH POSLOVA DIREKCIJA POLICIJE V.D. DIREKTORU POLICIJE Gospodinu Vladimiru Rebiću

Poštovani gospodine Rebiću,

Kako je za vreme trajanja „EGZITA“ u Novom Sadu pored redovnog sastava IJP angažovan i određeni broj policijskih službenika mimo tog sastava, predlažemo da se i njima kao i pripadnicima IJP kroz uvećanje koeficijenta isplati ta vrsta angažovanja.

Na taj način uglavnom su angažovane kolegenice, policijske službenice na poslovima UOSL u policijskim ispostavama i odeljenjima, kao i OSL, pripadnice i pripadnici OKP, kriminalistički inspektori i kriminalistički tehničari koji za razliku od pripadnika IJP, uvećanje koeficijenta mogu dobiti samo u okviru redovne kvote za rezultate rada u okviru svoje organizacione jedinice. Kako njihovo angažovanje na toj javnoj manifestaciji nije po problematici koja utiče na rezultate rada njihove organizacione jedinice, trebalo bi ih nagraditi isto kao i pripadnike IJP kroz takav način uvećanja koeficijenta koji ne utiče na odobrenu kvotu za uvećanje koeficijenta za rezultate rada.

Smatramo da su i one i oni dali svoj adekvatan doprinos u obezbeđenju odgovarajućeg nivoa javne bezbednosti kao i pripadnici IJP.

Unapred se zahvaljujemo i srdačno Vas pozdravljamo.

Predsedavajući Predsedništva Velimir Lukić

1793