Sindikalna ponuda
Ukupan br. članova: 29.443 Aktivan br. članova: 15.974

Nezavisni Sindikat Policije

Dobrodošli na sajt Nezavisnog sindikata policije!

POTEZ ZA SVAKU POHVALU

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije raspisalo je konkurs za upis ukupno 1.500 polaznika u Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici na stručno osposobljavanje za obavljanje poslova uniformisanog policijskog službenika na radnom mestu policajca (800 polaznika), saobraćajnog policajca za poslove saobraćajnih nezgoda (400 polaznika), graničnog policajca (300 polaznika).

Navedenim činom Ministarstvo unutrašnjih poslova na čelu sa ministrom gospodinim Ivicom Dačićem, pokazalo je da vodi računa o činjenici da MUP RS kroz prirodan odliv kadrova(penzija, dobrovoljni raskid radnog odnosa i dr.) godišnje napusti izmedju 1200 i 1500 policijskih službenika.

Činjenica je da je sve manja zainteresovanost za obavljanje poslova policijskog službenika, zbog položaja u kome se nalaze policijski službenici zbog časnog obavljanja svoje profesije(neredovnost u radu, finansijska nestabilnost, pravna regulativa koja nedovoljno štiti policijske službenike kako u toku radu i van rada i dr.).
Ovim činom rešen je samo manji deo problema sa kojim se susreće MUP RS a to je manji broj policijskih službenika od stvarnog broja koji je potreban za obavljanje svakodnevnih planiranih i neplaniranih aktivnosti iz nadležnosti MUP RS, ali smo uveren da Ministar sa svojim stručnim timom radi aktivno na rešavanju navedenih problema.

Nezavisni sindikat policije podržava  svaki akt i čin koje donose boljitak zaposlenima u MUP RS, tako da se nadamo da će ministar brzo rešiti probleme koje već duži vremenski period muče sve zaposlene u MUP RS počev od donošenja novog i savremenijeg Zakona o unutrašnjim poslovima, novog i boljeg Posebnog kolektivnog ugovora za policijske sluzbenike, raspodele stanova koji su već izgrađeni za pripadnike bezbednosti, kadrovska rešenja, unapređenje materijalno-finansijskog položaja zaposlenih, popunjavanje slobodnih radnih mesta čime bi se smanji prevelik teret posla koji trpe zaposleni u MUP RS kroz povećanje broja kandidata koji pohađaju COPO i Srednju školu unutrašnjih poslova "Jakov Nenadović" i dr.
Ministar Dačić  je u prethodnom mandatu u MUP RS pokazao da ima sluha za probleme zaposlenih u MUP RS, ali i da ima čeličnu volju da te probleme reši ili barem ublaži. 
Nadamo se da će za razliku od svojih prethodnika imati više sluha i razumevanja za sindikate u MUP RS kao ravnopravne partnere u ostvarivanju socijalnog dijaloga, i iskrene borce za bolji položaj zaposlenih u svakom pogledu. 

Iskreno verujemo i nadamo se da će Ministar Dačić izgraditi savremenu, efikasnu, funkcionalnu i visoko profesionalizovanu policiju koja će uživati veliko poverenje gradjana Republike Srbije kakvo poverenje tradicionalno uživaju Vojska Republike Srbije i Srpska pravoslavna crkva

Nezavisni sindikat policije Odbor za medije

2252