Sindikalna ponuda
Ukupan br. članova: 29.443 Aktivan br. članova: 15.974

Nezavisni Sindikat Policije

Dobrodošli na sajt Nezavisnog sindikata policije!

Posebna radna grupa za učešće u pregovorima sa sindikalnim organizacijama u MUP-u radi zaključivanja novog PKU za policijske službenike

NEZAVISNI SINDIKAT POLICIJE

predsedavajućem PredsedništvaVelimiru Lukiću

znacka-ministarstvo-velikansp_logo_b

U cilju razjašnjenja svih nejasnoća oko pravnog statusa i legitimiteta nedavnih statusnih promena u Nezavisnom sindikatu policije, od stručne službe Sektora finansija, ljudskih resursa i zajedničkih poslova (Uprave za ljudske resurse) zatražena je konkretna informacija i konačan stav o tome ko je u navedenom sindikatu legitiman, sa kim se pregovara u procesu kolektivnog pregovaranja i koje to implikacije ima na dalje poslove iz nadležnosti službi Sektora.

Na osnovu akta Uprave za ljudske resurse 06/3 broj 2559/14 od 31.3.2014. godine može se zaključiti sledeće:

1. Jugoslav Milošević, dosadašnji predsedavajući predsedništva NSPizgubio je legitimitet za dalje obavljanje funkcije2. novi predsedavajući Predsedništva NSP je Velimir Lukić3. novi članovi statutarnih tela, odnosno organa, su lica koja su izabranaod strane novog rukovodstva NSP4. u postupcima pisane korespodencije i saradnje sa NSP, legitimna adresa je novo predsedništvo NSP5. prihvata se pisana izjava Nezavisnog policijskog sindikata Srbije o broju članova od 4.731, izdata na aktu NPSS broj 253/14 od 20.3.2014.godine, što ima svoje posledice u postupku kolektivnog pregovaranja upogledu neophodnosti ostvarenja saradnje reprezentativnih sindikata saovim sindikatom čije članstvo prevazilazi 10% ukupno zaposlenih u ovom ministarstvub. postoji objektivna potreba da Policijski sindikat Srbije preispita svoju raniju odluku o obrazovanju Odbora za pregovore koju je potpisao sa prethodnim rukovodstvom NSP i u tom kontekstu razmotri mogućnostpotpisa iste odluke sa legitimnim predstavnicima NSP7. legitimna strana za potpis Sporazuma o produženju važnosti PKU kao i za proces kolektivnog pregovaranja je novo rukovodstvo NSP

U prilogu dostavljamo navedeni akt Uprave za ljudske resurse koji je istovremeno i osnov za stav Sektora po ovom pitanju.U odnosu na započeti postupak kolektivnog pregovaranja u vezi novog posebnog kolektivnog ugovora za policijske službenike, podsećam da je na poslednjem sastanku prekinut rad Posebne radne grupe do momenta dok reprezentativni sindikati ne obrazuju Odbor za pregovore i dostave dokaze o načinu ostvarenja saradnje sa nereprezentativnim sindikatima čije članstvo prevazilazi 10% zaposlenih u Ministarstvu.

Kako je Policijski sindikat Srbije aktom br. 1136/2014 od 27.3.2014. godine obavestio o tome da je sa prethodnim rukovodstvom Nezavisnog sindikata policije obrazovan odbor i da je Sindikatu srpske policije od strane oba reprezentativna sindikata aktom 1135/2014 od 27.3.2014. god. 1 77-3/2014 od 27.3.2014. god. poslat predlog za ostvarenje saradnje, u kontekstu ovde navedenih činjenica smatram potrebnim da napomenem da bi se mogli steći uslovi za nastavak rada Posebne radne grupe u postupku kolektivnog pregovaranja, uz ispunjenje dva preduslova u vezi kojih je potrebno da razmotrite mogućnost da:

1) sa Policijskim sindikatom Srbije, kao novo legitimno rukovodstvo Nezavisnog sindikata Policije, potpišete novu odluku o obrazovanju Odbora za pregovore i prethodnu stavite van snage i

2) zajedno kao Odbor za pregovaranje obavestite i Nezavisni policijski sindikat Srbije o načinu ostvarenja saradnje na izradi novog teksta posebnog kolektivnog ugovora (prihvata se prethodno pružen dokaz o saradnji sa Sindikatom srpske policije).

Po razmatranju napred navedenog, eventualnog donošenju odluke u tom pravcu i prijemu dokaza o ispunjenju napred navedena dva preduslova, zakazaću naredni sastanak Posebne radne grupe.

O napred navedenom pisanim putem obavešten je i Policijski sindikat Srbije.

rukovodilac Radne grupeŽeljko Veselinović

PDF-dokument

1899