Sindikalna ponuda
Ukupan br. članova: 29.443 Aktivan br. članova: 15.974

Nezavisni Sindikat Policije

Dobrodošli na sajt Nezavisnog sindikata policije!

Održana Skupština Nezavisnog sindikata policije

Zemun 27.02.2016.

minis 2

Danas je u hotelu Grand Herc u Zemunu održana godišnja Skupština Nezavisnog sindikata policije na kojoj su usvojeni izveštaji o radu kao i finansijski izveštaj za prethodnu godinu. Osim brojnih delegata skup je svojom posetom uveličao i ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović.

Predsedavajući predsedništva NSP Velimir Lukić se na početku izlaganja osvrnuo na aktivnosti sindikata istakavši doprinos NSP u izmenama Zakona o policiji, izradi Posebnog kolektivnog ugovora a posebno je ukazao na činjenicu da je potpisivanjem aneksa policijskim službenicima omogućeno korišćenje svih povoljnosti  iz PKU za državne organe. Pored navedenih aktivnosti isplaćena su sva višegodišnja dugovanja podeljene su nove uniforme.

Nakon završetka formalnog dela Skupštine prisutnima se obratio ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović gde je pored ostalog rekao da će Vlada RS uložiti napor da se  u narednom periodu povećaju zarade zaposlenima u ministarstvu.

Ministar je istakao  da zaposleni koji rade u otežanim uslovima  mogu očekivati uvećanje naknade na 1.800,00 dinara.

Prema rečima Stefanovića kabinet intezivno radi na nabavci kvalitetnije opreme za policiju, kao i obezbeđivanje adekvatnih objekata za smeštaj i rad policijskih službenika i renoviranje postojećih objekata.

1807