Sindikalna ponuda
Ukupan br. članova: 29.443 Aktivan br. članova: 15.974

Nezavisni Sindikat Policije

Dobrodošli na sajt Nezavisnog sindikata policije!

Održan sastanak Odbora za graničnu policiju NSP i Uprave granične policije

Dana 09.11.2016.godine u prostorijama MUP-a R.Srbije u UGP Novi Beograd, zgrada SIV 1, u vremenu od 09,00 do 10,15 časova, održan je radni sastanak predstavnika NSP Odbora za  graničnu policiju, koji su sačinjavali predsedavajući Predsedništva NSP Velimir Lukić, predsednik Odbora za graničnu policiju Nikolić Igor i članovi odbora Vujinović Goran, Ranđelović Žarko i Popović Goran, a od strane UGP: Načelnik UGP General Milenko Božović, Načelnik odeljenja za granicu Radiša Ristović, pomoćnik načelnika UGP Kujović Nebojša, Đikanović Vladimir i Ljubojević Predrag za Zakonitost u radu ispred UGP . logo25 U uvodnom delu načelnik UGP pozdravio je prisutne i izrazio spremnost za rešavanje svih problema i saradnju sa NSP.

Nakon izjava i obraćanja pristupilo se radu po tačkama dnevnog reda, a koje su pojedinačno izneli predsednik i članovi Odbora za granicu NSP.

Prvo je izneseno da je problem oko smanjenja sa dosadašnjih 21 dan na 15 dana odlaska na teren zbog loših vremenskih uslova, gde se Načelnik uprave složio da se realizuje u narednom periodu, osim policijskih službenika koji rade sa Međunarodnim policijskim snagama.

Ukazan je problem oko nedostatka vozila u stanicama graničnih policija gde će u narednom periodu biti dostavljena vozila iz donacija za RC prema Bugarskoj i RC prema Makedoniji, a zatim će se vozila proslediti u stanice kojima su najpotrebnija. General je istakao da će stići četiri vozila marke Dačija, donacija R. Nemačke.

Iznet je problem oko potrebe za obuku policijskih službenika za vršenje PD pregleda, gde će se sagledati realna potreba na terenu i organizovati obuka istog u narednom periodu.

Problem oko GP Vagan biće rešen tako što će GP Vagan biti izmešten u GP Ustibar, radi lakšeg funkcionisanja i obavljanja redovnih poslova.

Radi lakšeg i boljeg funkcionisanja stanica graničnih policija, u narednom periodu gde postoje uslovi spojiće se dežurne službe KPDG i OBDG, a samim tim dobiće se više policijskih službenika koji će poslove obavljati na terenu.

Da li se okvirno zna šta će biti sa novom sistematizacijom UGP, gde smo dobili odgovor da će biti u prvoj polovini 2017.godine, kao i da se po novoj sistematizaciji ne ukida mobilna jedinica.

Istaknut je problem u vezi sa VDR čitačima dokumenata na nekim GP, u vezi sa podnošenjem krivičnih i disciplinskih prijava kao posledica nepouzdanosti u radu VDR čitača. Od strane Načelnika UGP preneto je da se svaki pojedinačni slučaj šalje i proverava u ITS-u gde se oni nakon provera izjašnjavaju o svakom pojedinačnom slučaju, da li je pravilno korišćen.

Postavljeno je pitanje sa efikasnošću primopredaja smena, a u vezi sa vremenom potrebnim za istu, gde je od strane Načelnika UGP preneto da se SGP na koje se navedeno odnosi kontaktiraju rukovodioci organizacionih jedinica iz razloga realnog potrebnog vremena za vršenje primopredaje smene.

Postavljeno je pitanje u vezi sa lošim stanjem opasača odnosno, futrola za službeno oružje za policijske službenike koji iste nisu zamenili. Od strane Načelnika UGP preneto je da su isti prepoznali problem i da će iste pokušati da reše u narednom periodu.

U vezi sa postavljenim pitanjem oko ishrane u Preševu za radnike UGP, da se ista razlikuje sa ishranom policijskih službenika iz PU, od strane Načelnika preneto je da će isto biti rešeno.

U vezi sa apelom policijskih službenika u SGP da im se dodele sredstva za rad, odnosno UV lampe, baterije, lupe, opasači, kao i neophodni toneri za štampače, od strane Načelnika UGP rukovodiocu organizacione jedinice biće naloženo da izađe sa potrebama za navedenim kako bi isto bilo rešeno.

Svi policijski službenici koji obavljaju poslove za rad sa migrantima a nisu obuhvaćeni sa odlukom Ministra, biće predloženi od strane Komandira SGP za uvećanje koeficijenta plate.

Što se tiče vozila za Tutin, biće rešena u narednom periodu.

Predsednik Odbora za graničnu policiju Nikolić Igor

1819