Sindikalna ponuda
Ukupan br. članova: 29.443 Aktivan br. članova: 15.974

Nezavisni Sindikat Policije

Dobrodošli na sajt Nezavisnog sindikata policije!

Održan sastanak NSP i novosadske Žandarmerije

Danas se u Novom Sadu održao sastanak u prostorijama odreda Žandarmerije na kome su sa jedne strane prisustvovali pripadnici ove jedinice predvođeni komandantom odreda Veselinom Miličkovićem a sa druge strane petočlanu delegaciju našeg sindikata predvodio je predsedavajući predsedništva Velimir Lukić, koji je inače i sam bio pripadnik ovog Odreda do 2008. godine.

veliko interesovanje je vladalo za današnji sastanak

Miličković i Lukić su pozvali zaposlene da bez ustručavanja pričaju o svemu što su oni iskoristili, tako da se razgovaralo o raznim pa i o onim težim temama. Lukić je u dvočasovnom govoru predstavio rezultate rada Nezavisnog sindikata policije u poslednje tri godine i tom prilikom se dotakao apsolutno svake teme. Bilo je reči od Zakona o policiji i njegovoj (ne)primeni u praksi pa do nedavno prihvaćene inicijative NSP-a po kojoj će se vreme provedeno u putu ubuduće uračunavati u redovno radno vreme. Lukić je na kraju napomenuo da će Nezavisni sindikat policije uskoro sa poslodavcem imati za temu evidentiranje pripravnosti prilikom izvršenja zadatka na terenu. Predsedavajući Lukić nam se danas javio istakavši da je vrlo zadovoljan sastankom i da je dogovoreno da se ovakvi susreti ubuduće češće održavaju čime će se postići bolje razumevanje i lakše rešavanje problema. Predstavnicima sindikata su dragoceni ovakvi sastanci i povratne informacije iz prve ruke, što se kaže sa terena, jer će to značajno doprineti kasnijoj komunikaciji sa poslodavcem i rešavanju osim glavnih i onih specifičnih pitanja koja su eventualno zapostavljena istakao je Lukić. Primer je možda i nedavno usvojen predlog novosadskog i beogradskog odreda Žandarmerije po kome je bilo potrebno da se izvrši premeštaj kolega koje rade na poslovima sa migrantima iz Rečke u Negotin rekao je dalje Lukić.

predstavnici Nezavisnog sindikata policije

Lukić je napomenuo da je vrlo zadovoljan saradnjom sa komandantom Miličkovićem koji je pokazao dobru volju za rešavanje problema zaposlenih a koji je inače i član Nezavisnog sindikata policije.

Odbor za medije i marketing

1798