Sindikalna ponuda
Ukupan br. članova: 29.443 Aktivan br. članova: 15.974

Nezavisni Sindikat Policije

Dobrodošli na sajt Nezavisnog sindikata policije!

Odgovor SPF na ministrove pretnje

Odgovor SPF na izjavu ministra unutrašnjih poslova gospodina dr Nebojše StefanovićaSPF_logo_

Socijalno policijski front u nadi da će vodeći socijalni dijalog sa ministrom pronaći najbolja rešenja za probleme koji prate radnike MUP-a uputio je dopis kabinetu ministra za hitan sastanak sa tražeći odgovore na sledeća pitanja:

l. dalja sudbina isplate 10000 dinara svim zaposlenim

2. najavljeno smanjivanje plata za 1O posto svim zaposlenim Z. početak rada na izradi novog PKU4. novčana potraživanja zaposlenik gde napominjemo da se radnicima MUP-a duguje za 8 meseci novčana nadoknada za dolazak i odlazak sa rada

5. dobijanje uniformi i oprema zaposlenih.

Nadajući se pozivu ministra na sastanak i pripremajući se za njega dobili smo odgovor ministra u vidu pompezne izjave da je dopis SPF protumačen kao udar na državu, kao ozbiljnu pretnju državi.Ne možemo prihvatiti izjavu ministra da neko od nas želi izazvati haotično stanje u MUP-u u trenutku kada se u MUP-u vrše korenite promene jer mi smo ti koji ćemo ministru pružiti maksimalnu podršku u korenitim promena koje su u interesudržave i MUP-a. Sindikati se ne mešaju u kadrovsku politiku MUP-a jer to nije naš posao. Ne vidimo kako se izaziva haotično stanje time što tražimo odgovore šta će biti sa onim što godinama dobijamo i što nam po zakonu pripada i ne vidimo kakve veze ima naš zahtev za sastanak sa korenitim promenama u MUP-u.Najmanje što možemo prihvatiti je izjava ministra da smo ovakav pokušaj videli pre 12 godina što aludira, svi znamo na šta, ako nas povezuju sa takvima i govore da smo ozbiljna pretlja državi onda je to zaista neumesna izjava. Svi dobro znamo ko preti državi, to su teroristi a mi to svakako nismo, mi smo isti oni policajci koje je i sam ministra hvalio pre 30 dana jer smo u katastrofi koja je zadesila Srbiju podneli kao i uvek najveći teret kao i uostalom u zadnjih 24 godine.Podsetiću gospodina ministra da vesti i štampu gledaju i čitaju naše porodice, komšije, rođaci i prijatelji. Kako ćete njima objasniti, njima koji nas dobro znaju ko smo i šta smo, da smo sada odjednom slični teroristima. To vam sigurno neće niko poverovati.Kažete da najveći broj policajaca ne želi da uruši državni sistem a ja vam kažem da ni jedan policajac na čelu sa nama to ne želi jer mi taj sistem branimo, to nam je posao i od njega živimo. Nismo mi interesna ni kriminalna grupa kako navodite, mi smo samo policajci koji brane državu i građane u svakoj situaciji ali i svoja prava a sve u zakonskom okviru. Ovim našim odgovorom mi se ne pravdamo jer nemamo za šta.Naši članovi znaju da mi nismo ni interesna ni kriminalna organizacija već sindikalna organizacija koja se bori isključivo za prava radnika MUP-a. Ako o nama govorite da smo možda veka kriminalna organizacija, da li se pitate da li time ne unosite nemir među građane jer kako će oni shvatiti tu poruku da su oni koji treba da ih štite zapravo pretnja za državu.

Svi znaju, pa i vi ste nedavno rekli da policija radi isključivo u interesu građana i u skladu sa zakonom, a to znamo i mi kao što znamo da ćemo postupati u skladu sa sindikalnim načinom borbe. Mi nemamo nikakve skrivene namere već su naše namere jasne i časne. Odbrana interesa svih zaposlenih u MUP-u i još jednom napominjemo sve u okviru zakonskih propisa.Želimo samo da napomenemo da svakodnevno od naših članova dobijamo pitanja u vezinavedenih pitanja za koja smo tražili odgovore od vas i to ni manje ni više svako od nas dobije po 1OO poziva dnevno i zato želimo znati pravu istinu o tom kako bi je preneli članovima. Naše kolege se interesuju za to jer se pribojavaju da će ostati bez nekih od navedenih sredstava koja su itekako zaslužili.

Još jedna veoma bitna stvar koju želimo da napomenemo, manjina koju je gospodin ministar pomenuo a verovatno je mislio na rukovodstvo SPF je legalno demokratski od strane 30000 članova da zastupa interese istih.

Vi ste gospodine ministre legalno izabrani od strane naroda da obavljate ovako važan posao i mi to kao građani apsolutno poštujemo ali isto tražimo od vas jer i mi smo legalno izabrani. Od vas i dalje u ime svih Zaposlenih u MUP-u tražimo razumevanje i odgovore na egzistencijalna pitanja, ne zanima nas ni politika ni međusobne borbe u vrhu, već samo ono što je naš posao a to je prava radnika MUP-a. Policajci rade pošteno svoj posao što su pokazale i poplave ali isto tako želimo za svoj rad da imamo i poštenu zaradu od koje možemo pošteno da živimo.I dalje verujemo da ćemo zajedničkim snagama i socijalnim dijalogom rešiti sve probleme zaposlenih u MUP-u.SOCIJALNO POLICIJSKI FRONTPREDSEDAVAJUĆI VESELIN NIKOLIĆ

PDF-dokument

1894