Sindikalna ponuda
Ukupan br. članova: 29.443 Aktivan br. članova: 15.974

Nezavisni Sindikat Policije

Dobrodošli na sajt Nezavisnog sindikata policije!

ODGOVOR MUP-a NEZAVISNOM POLICIJSKOM SINDIKATU SRBIJE

Svakodnevno oglašavanje pojedinih policijskih sindikata, koji neosnovano i bez argumenata kritikuju sve poteze Ministarstva unuštrašnjih poslova, i one koji su u interesu zaposlenih poput isplate dugovanja za prevoz, osnovano navodi na pitanje šta to zaista smeta sindikalnim vođama. policija-1337251935-163134 Rukovodstvo Nezavisnog policijskog sindikata Srbije nipodaštava napore koje MUP čini kako bi se zaposlenima u Ministarstvu isplatila dugovanja koja su se gomilala u prethodnom periodu.

Čija to prava zastupaju sindikalne vođe, ako izvrgavaju ruglu poteze kojima se rešavaju dugovanja prema radnicima, a borba za prava radnika su u biti delovanja sindikata. Nisu se bavili zaposlenima i njihovim pravima, sve dok su njihovi lični apetiti bili zadovoljavani i sitni interesi ispunjavani. Nisu bili tako gromoglasni kada su policajci bili bez uniformi, kada im nisu islaćivana dugovanja za prevoz, kada policijski službenici u Kopnenoj zoni bezbednosti nisu imali adekvatnu opremu i oklopna vozila.

Da li sindikalnim vođama smeta uvođenje reda i karijernog napredovanja u policiji, borba protiv korupcije i reforme?

Od dolaska na funkciju, ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanovića rešava probleme koji su se gomilali u prethodnom periodu i svakom poštenom i odgovornom policajcu jasno je da nešto što je godinama unazad bilo pod tepihom, ne može biti rešeno preko noći.

Obećali smo nove uniforme policijskim službenicima i one su podeljene. Započeli smo sa isplatom dela zaostalih dugovanja na ime naknade za prevoz zaposlenima i do kraja godine izmirićemo sve obaveze po tom osnovu, a one su iznosile oko dve milijarde dinara.

Izvor: www.mup.gov.rs

1822