Sindikalna ponuda
Ukupan br. članova: 29.443 Aktivan br. članova: 15.974

Nezavisni Sindikat Policije

Dobrodošli na sajt Nezavisnog sindikata policije!

Obaveštenje za članove i zaposlene u MUP-u

Nezavisni sindikat policije, povodom obraćanja zamenice šefa kabineta Ministra Unutrašnjih Poslova R. Srbije u vezi proglašene vanredne situacije izazvane poplavama i obilnim padavinama kao i velikom materijalnom štetom koja je naneta našim građanima.nsp_logo_b

 Ovim putem obaveštava Ministarstvo Unutrašnjih Poslova da je NSP, u cilju podrške ugroženom stanovništvu Republike Srbije, spreman da podrži ideju da se svi policijski službenici odreknu jedne dnevnice s tim u vezi ako bude potrebe da se ovakva ideja sprovede u višemesečnom razdoblju na jednake mesečne rate.

Što se tiče materijalne pomoći koju policijski službenici primaju u novčanom iznosu od 1O.OOO,oo dinara i predloga MUP-a da se isti odreknu 5.OOO,oo dinara predmetne materijalne pomoći u korist Humanitarnog Fonda Vlade R. Srbije, NSP ističe da policijski službenici primaju gore navedenu materijalnu pomoć kao izraz nemoći Republike Srbije da im obezbedi normalan i dostojanstven položaj u srpskom društvu shodno poslu koje obavljaju, stoga smatramo neprikladnim i ekonomski neodrživim gore navedeni predlog Jer se na ovaj način još više produbljuje ionako težak ekonomski položaj policijskih službenika.

NEZAVISNI SINDIKAT POLICIJEpredsedavajući Predsedništva NSPVelimir Lukić

PDF-dokument

1902