Sindikalna ponuda
Ukupan br. članova: 29.443 Aktivan br. članova: 15.974

Nezavisni Sindikat Policije

Dobrodošli na sajt Nezavisnog sindikata policije!

OBAVEŠTENjE NEZAVISNOG SINDIKATA POLICIJE POVODOM ANKETNOG LISTA KOJI POPUNjAVAJU ZAPOSLENI NA NEODREĐENO VREME

Nezavisni sindikat policije obaveštava sva zaposlena lica u Ministarstvu unutrašnjih poslova da anketni listić koji se dostavlja zaposlenom radi izjašnjenja povodom eventualnog sporazumnog prestanka radnog odnosa, ne proizvodi nikakvu pravnu posledicu na strani zaposlenog odnosno ne obavezuje ga da potpiše sporazumni prestanak radnog odnosa. novlogo11 Sporazumni prestanak radnog odnosa podrazumeva saglasnost volja obe ugovorne strane, koje slobodnom voljom odlučuju da li će  potpisati sporazumni prestanka radnog odnosa. Zakon o radu u čl.177 reguliše pitanje sporazumnog prestanka radnog odnosa i isti predviđa da je neophodan pisani sporazum poslodavca i zaposlenog.

Takođe, ukazujemo da je u samom anketnom listiću navedeno da poslodavac može ponuditi sporazumni prestanak radnog odnosa uz isplatu odgovarajuće novčane naknade, što svedoči o pravnoj neobaveznosti predmetnog anketnog listića.

Na kraju, ukazujemo, na činjenicu da se anketa sprovodi u svim ministarstvima i da je njen cilj racionalizacija i optimalizacija radnih mesta.

NEZAVISNI SINDIKAT POLICIJE Predsednik Izvršnog odbora Velimir Barbulov

1778