Sindikalna ponuda
Ukupan br. članova: 29.443 Aktivan br. članova: 15.974

Nezavisni Sindikat Policije

Dobrodošli na sajt Nezavisnog sindikata policije!

OBAVEŠTENjE 29.12.2015.godine

SAOPŠTENjE ZA ČLANOVE NSP I OSTALE ZAPOSLENE U MUP

Poštovani,

Obaveštavamo vas da je dana 29.12.2015.godine Komisija za analizu rešenja za premeštaje na radna mesta analize rizika formirana od strane ministra unutrašnjih poslova Rešenjem broj 13652/15 od 18.12.2015.godine završila sa radom.

Komisija je postupala po predlozima Nezavisnog sindikata policije, Policijskog sindikata Srbije, pristiglih predloga pojedinaca i rukovodilaca Organizacionih jedinica MUP. novlogo11 U svom radu Komisija je obradila 696 predmeta i isti su rešeni po sledećim kategorijama:

1 - 403

2 - 181

3 –112

OBRAZLOŽENjE:

 

1 – spisak jednoglasnih predloga za zaposlene koje treba izostaviti iz daljeg postupka racionalizacije.

2 – spiska zaposlenih za koje su i sindikati i rukovodioci ostali pri svojim predlozima u smislu nastavka ili obustave postupka racionalizacije.

3 – spisak jednoglasnih predloga za zaposlene za koje treba nastaviti dalji postupak racionalizacije.

Ističemo, da je rad Komisije bio na izuzetno visokom nivou, da su svi članovi Komisije radu pristupili krajnje odgovorno i da je svaki predmet razmatran krajnje profesionalno. Jedno je sigurno, a to je, da nas je problem oko racionalizacije zaposlenih ujedinio na dobrobit zaposlenih o čijim predmetima se razmatralo.

Zaposleni čiji predmeti nisu razmatrani na Komisiji, biće razmatrani u redovnom postupku na Žalbenoj Komisiji Vlade R.Srbije.

Zahvaljujemo se kolegama iz PSS na korektnoj saradnji kao i članovima Komisije MUP-a sa kojima smo učestvovali u radu.

Svi zaposleni koji su zainteresovani za svoj status, mogu da se obrate centrali Nezavisnog sindikata policije gde će im biti saopšteno u kojoj su kategoriji na spisku Komisije.

Nadamo se, da ovakvim povodom Komisija više neće biti formirana i da do novih racionalizacija neće doći.

Poštovane kolege,

Ispred Nezavisnog sindikata policije, kao članovi Komisije, smatramo da smo postigli maksimum u broju zaposlenih koji su izostavljeni od dalje racionalizacije.

Ovom prilikom, ne želimo da licitiramo čiji je uspeh veći u brojci od 403 skinutih sa spiska, već ponovo napominjemo da je to zajednički uspeh svih članova  Komisije.

Svima vama, koji ste ostali na spisku za racionalizaciju, Nezavisni sindikat policije će nastaviti da pruža svu potrebnu pravnu pomoć, u nadi da ćemo mnoge od vas uspeti u drugim postupcima da vratimo na posao.

NEZAVISNI SINDIKAT POLICIJE Član Predsedništva Srđan Jovanović

1812