Sindikalna ponuda
Ukupan br. članova: 29.443 Aktivan br. članova: 15.974

Nezavisni Sindikat Policije

Dobrodošli na sajt Nezavisnog sindikata policije!

NSP: BLAGE KAZNE ZA NAPADE NA POLICIJU

Reprezentativni Nezavisni sindikat policije osudio je odluku, kojom je smanjena kazna sa 10,5 na sedam godina zatvora Miloradu Stevoviću koji je vozeći bez dozvole, neprilagođenom brzinom usmrtio saobraćajnog policajca.

znacka-ministarstvo-velika


U saopštenju NSP se podseća da je Stevović u maju 2008. godine na Starom obrenovačkom putu, vozeći automobil bez dozvole, neprilagođenom brzinom, usmrtio policajca Aleksandra Otaševića koji je bio na službenoj dužnosti i pokušavao da zaustavi vozilo za čijim volanom je bio osuđeni Stevović.

NSP je podsetio da je Stevović, umesto da uspori i stane, nastavio da vozi i pošto je udario i teško povredio policajca, koji je nekoliko dana kasnije preminuo.

Sindikat je ocenio da se ovakvim presudama ne šalje dobra poruka i da se stiče utisak da napadači na policajce mogu da prođu gotovo nekažnjeno.

"Bez namere da se mešamo u rad sudova, koji su nezavisni organ vlasti, želimo da u ime svih pripadnika Nezavisnog sindikata policije, koji broji preko 25.000 članova izrazimo veliko nezadovoljstvo zbog sve učestalije prakse sudova da blago kažnjavaju napade i ubistva policajaca", poručio je taj sindikat policije.

NSP još jednom je apelovao na sudove da prestanu sa politikom izricanja blagih kazni izvršiocima ovakvih i sličnih krivičnih dela.

"Nerazumljivo je zbog čega je sud procenio da gaženje policajca pri punoj brzini, nije ubistvo", navedeno je u pisanoj izjavi predsedavajućeg predsedništva NSP Velimira Lukića.

Presudom Višeg suda u Beogradu od 12. marta 2013. godine Milorad Stevanovic je zbog izvršenja krivicnog dela teško delo protiv bezbednosti javnog saobracaja i krivicnog dela nepružanja pomoći osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 10 godina i 6 meseci, ali je Apelacioni sud tu kaznu smanjio na sedam godina zatvora.

Izvor: Akter

1874