Sindikalna ponuda
Ukupan br. članova: 29.443 Aktivan br. članova: 15.974

Nezavisni Sindikat Policije

Dobrodošli na sajt Nezavisnog sindikata policije!

Napokon se ukida nagrađivanje od 20%?

Beograd, 30.11.2014. godine

          Nezavisni sindikat policije došao je do nezvaničnih informacija da se nagrađivanje zaposlenih u MUP-u od 20% napokon ukida! Od narednog meseca više neće biti nijednog zaposlenog sa pomenutim uvećanjem a pretpostavljamo da je to deo mera štednje koje je Vlada uvela. Godinama unazad u velikoj većini slučajeva uvećanja su primali samo privilegovani po raznim osnovama samo ne zbog onog zbog čega je takav sistem nagrađivanja prvobitno i smišljen, zbog rada. Bilo je tu svakojakih povoda po rođačkoj, ortačkoj liniji pa je tako bilo čak i nagrada za špijunažu! Sedi čovek sa kolegama, pijucka kaficu, pokrene određenu temu i onda samo beleži, ko šta govori, ko šta radi ili ne, kada dolazi, odlazi…I cap 20%! Tužno ali istinito. novlogo Inače u prilog tvrdnji da su se nagrade delile samo za zatvoren krug ljudi i to i do 10 puta godišnje (!) idu i brojna svedočenja naših članova da se na svako pitanje o uvidu u spisak nagrađenih završavalo vikom i zastrašivanjem od strane dobrog dela načelnika! Neverovatno je koliko su pojedinci privatizovali MUP i dozvolili sebi toliku slobodu da rade šta i kako hoće. Kao da dele svoj novac a ne novac svih građana pa da se tajna i takve reakcije i razumeju.

       Nezavisni sindikat policije godinama je pokušavao da reši najpre transparentnost nagrađivanja i istini za volju u par navrata su iz kabineta slali depeše u kojima se od načelnika tražilo da se liste stave na uvid zaposlenima. Ipak nikakve vajde od toga nije bilo. Zato pozdravljamo ovaj potez ministra koji će bar donekle doprineti pravednijem sistemu iako je namera štednja a ne pravda, iako je pitanje da li bi se to desilo da ima dovoljno para u državi, ipak, daj šta daš. Međutim, moramo napomenuti da je to kao i mnogo šta drugo na čemu se može uštedeti trebalo uraditi pre smanjenja plata pa tek onda razmotriti da li je neophodno smanjiti i zarade. I dalje službena kola aka ko stigne, i dalje ogromne pare odlaze na sudske sporove, i dalje…ima još mnogo toga. Svi ti slučajevi se rešavaju sporo ili nikako ali se zato smanjivanje zarada rešilo ekspresno!?

           Mi ćemo u narednom periodu pisati i o tim temama u kojima ćete videti ono što ustvari i sami znate, ono što je odavno javna tajna, a to je da je kao i državu generalno, MUP čerupao i čerupa ko stigne!

Nezavisni sindikat policije

Odbor za medije

1839