Sindikalna ponuda
Ukupan br. članova: 29.443 Aktivan br. članova: 15.974

Nezavisni Sindikat Policije

Dobrodošli na sajt Nezavisnog sindikata policije!

Ministar Nebojša Stefanović: Pregovori sa NSP vode do boljitka za sve pripadnike MUP-a!

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović potvrdio je u sredu, tokom izlaganja na sednici Narodne skupštine Republike Srbije, da će posle potpisivanja Posebnog kolektivnog ugovora sa predstavnicima Nezavisnog sindikata policije biti potpisan i usaglašeni Aneks PKU. nebojsa-stefanovic-790x454 Prema najavi ministra, posle dugih i teških pregovora koji su za rezultat imali potpisivanje PKU i njegovog Aneksa, dolaze bolji dani za sve pripadnike MUP-a jer oni vode ka postizanju zajedničkog cilja poslodavca i zaposlenih - da policija bude bolje opremljena, još efikasnija, kao i da ubuduće ima veća prava.

- Veliku zahvalnost dugujem svim saradnicima i ljudima u MUP-u, ali i pojedinim sindikatima. Mi smo najteže, možda i najtvrđe pregovore imali sa Nezavisnim sindikatom policije, gospodinom Velimirom Lukićem. Insistirali su i na Posebnom kolektivnom ugovoru, i na njegovom Aneksu, koji će uskoro biti zaključen – izjavio je ministar tokom izlaganja za skupštinskom govornicom.

Ministar je rekao i da su pregovori bili teški, ali da on nije želeo da daje prazna obećanja, već da je dogovoreno samo ono što je moguće i da bude ispunjeno.

- Molio sam ih da razumeju, da nemamo uvek sredstva. Lako je da kažem i obećam da ću sve dati, ali prosto, ako za to nema resursa, doćićemo u situaciju da dugujemo tim ljudima, da nemamo da im isplatimo putne troškove i sve ostalo. Zbog toga, trudimo se obećanja i sve što budemo radili, bude srazmerno – objasnio je Nebojša Stefanović. Ministar je pojasnio i da pokušaj jednog sindikata da najavljivanjem štrajka pred potpisivanje Aneksa prikupi jeftine poene za potpisani PKU, neće uroditi plodom.

- PKU smo već potpisali sa Nezavisnim sindikatom policije, i čim je najavljeno da ćemo sa njima potpisati i Aneks, pojavio se sindika koji dan ili dva pre toga iznosi svoje zahteve i preti štrajkom. To rade da bi uzeli neki poen. I ja to shvatam, to je njihov način borbe, oni misli da time čine dobro. Mi to ne mislimo – rekao je ministar i naveo da će nastaviti saradnju sa onima koji žele da daju svoj maksimalni doprinos kako bi se na najbolji način postigli ciljevi.

- Meni je u interesu da svaki pripadnik policije bude bolje plaćen i da ima bolje uslove za rad – rekao je na kraju ministar Nebojša Stefanović.

Ekskluzivno: Ministar Nebojša Stefanović: NSP je težak pregovarač

Pogledajte: Šta ministar kaže o ucenama PSS

1827