Sindikalna ponuda
Ukupan br. članova: 29.443 Aktivan br. članova: 15.974

Nezavisni Sindikat Policije

Dobrodošli na sajt Nezavisnog sindikata policije!

Krajnje je vreme

Mislim da nikada nije bilo teže vreme za pripadnike MUP, ali ne mislim u smislu teške finansijske situacije.

Moram reći, da je MUP godinama sistematski uništavan, neracionalnim trošenjem svih resursa MUP, isplatom  nerealnih putnih troškova pripadnicima MUP sve do 2013.godine, bahaćenjem mnogih visokih funkcionera MUP (neracionalno korišćenje službenih vozila), gubljenjem mnogih sudskih sporova zbog loše procene pravnika MUP. Ministar dr Stefanović polako ali sigurno dovodi u red finansijsko stanje u MUP, i siguran sam da ćemo veoma brzo imati plate kakve i zaslužujemo. Brine me nešto drugo, mnogo gore od bilo čega. Svi pripadnici MUP u zadnjih 27 godina bili su izloženi veoma teškim i stresnim situacijama, ratnim dejstvima, šikaniranjem od pojedinih starešina što je ozbiljno narušilo njihovo zdravstveno stanje. Reći ću samo jedan frapantan ali istinit podatak, u PU Šabac od 01.01.2016.godine tiho su i iznenada zauvek odlazile naše kolege. Umirali su u sekundi i tako šokirali kako svoje porodice, tako i svoje kolege. Odlazili su redom:
  • Maksimović Mladen – PS Bajina Bašta
  • Spapojević Dragan – SGP Ljubovija
  • Nešković Mlade – PS Loznica
  • Purtić Radenko – PS Loznica
  • Lukić Ozren – PS Šabac
  • Obrenović Zoran – PS Šabac
  • Nikolić Biljana - PS Šabac
  • Karetić Petar – PS Ljubovija
  • Kaldesić Jovica – PS Krupanj, koji nas je zauvek napustio 10.juna 2017.godine.
Sve gore navedene kolege su imale od 40 do 47 godina života. Kažu svi su umrli iznenada, u sekundi. Ja mislim da nisu. Punila se čaša godinama i u sekundi se prelila i pukla, a tako su se prepunila i umorna srca naših kolega i naprasno pukla. Verujem da nije bolje stanje ni u ostalim PU. Šta nam ostaje? Da se borimo, da nešto preduzmemo i promenimo ili da čekamo ko je od nas sledeći. Nezavisni sindikat policije mora nastaviti započeto i zajedni sa ministrom dr Stefanovićem što pre sprovesti u delo zajedničku inicijativu da se pripadnici MUP kao i članovi njihovih porodica mogu lečiti na VMA. Gospodine Ministre, Budite ministar koji će pored dosta pozitivnih stvari koje ste uraditi, biti i ministar koji će spasiti mnoge živote policijskih službenika. Učinite da se pripadnici MUP podvrgnu detaljnim lekarskim pregledima, što će siguran sam spasiti mnoge živote policijskih službenika. Siguran sam i verujem, da ćete zajedno sa NSP u što kraćem roku preduzeti sve što je potrebno da Jovica Kaldesić bude poslednji policijski službenik koji je preminuo u sekundi i tako zauvek ostavio svoju porodicu. Verujte teško je:
  • kako se policijski službenici kažnjavaju i podnose im se disciplinske prijave za najmanju sitnicu;
  • teško je policijskim službenicima da gledaju kako se pojedine starešine nad njima iživljavaju godinama;
  • teško je policijskim službenicima da gledaju kako nam kolege ginu ganjajući lica koja već imaju po nekoliko desetina krivičnih prijava;
  • teške su i mnoge druge stvari.
Pomozite na kraju gospodine Ministre i svima nama, jer ne želimo više da odlazimo na sahrane naših kolega, da gledamo njihove uplakane porodice, i da razmišljamo da li ćemo svi doživeti isto. Ne želimo da gledamo kako nesigurno gledaju u svoju budućnost posle gubitka svojih roditelja. Rešili ste mnoge probleme u MUP u zadnje tri godine, pa smo sigurni da će Vam rešavanje ovog krucijalnog problema biti prioritet.

NEZAVISNI SINDIKAT POLICIJE Predsednik KC Šabac Veselin Nikolić

1801