Sindikalna ponuda
Ukupan br. članova: 29.443 Aktivan br. članova: 15.974

Nezavisni Sindikat Policije

Dobrodošli na sajt Nezavisnog sindikata policije!

Komisija danas obradila prvi deo podnetih zahteva za solidarnu pomoć

Dana 14.12.2016.godine Komisija za proveru ispunjenosti uslova za dodelu solidarne pomoći održala je sastanak sa početkom u 10,00 časova. logo25 Komisija je radila u punom sastavu i u toku današnjeg sastanka obradila oko 100 zahteva radnika MUP sa kompletnom dokumentacijom. Veći deo zahteva se odnosi na isplatu solidarne pomoći za rođenje deteta, a jedan manji deo zahteva se odnosi na zahteve povodom smrti najbližih srodnika. Obrađeno je i 20-tak zahteva koji se odnose na isplatu solidarne pomoći zbog duže i teže bolesti, gde je radnicima MUP uglavnom isplaćivan maksimalan iznos od 135.000,00 dinara.

Bilo je par zahteva za isplatu solidarne pomoći koji su predati u 2014/2015.godini koji se nisu razmatrali, jer se isključivo razmatraju zahtevi u 2016.godini.

Oko 10-tak zahteva za duže i teže bolesti ocenjeno je od lekarske komisije MUP kao neosnovano. U vezi predmeta koji je ocenjen od lekarske komisije MUP kao neosnovan a odnosi se na kolegu koji je predao zahtev za solidarnu pomoć zbog ugradnje kuka i zbog navodnog problema isti je penzionisan, član komisije ispred NSP Veselin Nikolić stavio je sledeću primedbu. Kako je moguće da neko bude penzionisan zbog određenog zdravstvenog problema a da mu se zbog istog ne isplati solidarna pomoć, iako je zahtev podneo pre penzionisanja? Doktor Grabež član komisije pogledao je predmet i rekao slaže se sa kolegom iz sindikata, ja ću lično uzeti da ponovo pregledam predmet i sutra ćemo imati novu informaciju o opravdanosti ili neopravdanosti predmeta.

Još jednom apelujemo na kolege koji su predali zahtev za solidarnu pomoć, a nisu predali kompletnu dokumentaciju da to urade što pre.

-Zahtev  za isplatu za rođenje deteta potrebno je pored MKR dokaz da bračni drug nije podneo zahtev po istom osnovu u svojoj firmi, ako ne radi potvrda sa Biroa. -Zahtev za isplatu za smrt potrebno je pored zahteva i dokaz o srodstvu. -Ako podnosilac zahteva koji radi u MUP i bračni drug radi u MUP potrebno je samo da napiše izjavu o svojim podacima, organizacionoj jedinici i u izjavi napiše da nije podneo zahtev po istom osnovu.

NEZAVISNI SINDIKAT POLICIJE Član  Predsedništva Veselin Nikolić

1800