Sindikalna ponuda
Ukupan br. članova: 29.443 Aktivan br. članova: 15.974

Nezavisni Sindikat Policije

Dobrodošli na sajt Nezavisnog sindikata policije!

Kako prećutati?

Već godinama gledam, ćutim i trpim. To isto radi i veliki broj policijskih službenika RC prema BiH. Ovim saopštenjem želim da skrenem pažnju na navodno profesionalni rad zamenika šefa Odseka za graničnu kontrolu u RC prema BiH Ivane Grbić.

Napominjem, Ivana Grbić se tako predstavlja kao zamenik šefa Odseka za graničnu kontrolu u RC prema BiH iako ja odgovorno tvrdim da takvo mesto u RC prema BiH ne postoji i da Ivana Grbić nema rešenje za to mesto. Ivana je oficir u Odseku za graničnu kontrolu. logo25 Šta znači lažno predstavljanje, zakon je dobro definisao. Ovo delo je okarakterisano zakonom, a možete još da zamislite šta znači ako se pripadnik MUP-a lažno predstavlja. Iz meseca u mesec, iz godine u godinu, i traje to tako kao predsedniku KC NSP Šabac obraćaju mi se policijski službenici sa molbom da nešto preduzmemo po pitanju navodnog profesionalnog rada Ivane Grbić. Napominjem, da u sastavu KC Šabac postoji osam stanica granične policije i to Trbušnica, Gučevo, Mali Zvornik, Boranja, Ljubovija, Perućac, Bajina Bašta i Azbukovica.

Ivana Grbić oslovljavam je imenom i prezimenom jer ako je nazovem koleginicom bojim se da će se uvrediti. Zašto? Na svakom sastanku na kome je bila prisutna sa delegacijom NSP a pogotovo na poslednjem suočena sa istinom koju smo iznosili u jednom trenutnu sastanka jasno i glasnom rekla“ Pa valjda smo mi sa ove strane intelektualci“, misleći valjda da će tako povrediti delegaciju NSP sastavljenu od policijskih službenika Nikolić Veselina, Despotović Rajka i Veselinović Milana, ali takvim obraćanjem priznala je samo poraz izdejstvovan iznošenjem naših istinitih činjenica. Na tom sastanku su bili i ostali intelektualci zamenik načelnika RC prema Bih gospodin Lugić, šeg Odseka za graničnu kotrolu Dejan Ilić i komandir SGM Mali Zvornik Marković Mihajlo koji su brzo reagovali na takve izjave koleginice a pogotovo zamenik načelnika Lugić koji je prekunio njeno takvo izlaganje i rekao „Odve smo svi prvenstveno kolege na istom zadatku i nema potrebe za takvim stvarima“. Napominjem, dugogodišnje i veoma profesionalnoponašanje gospodina Lugića koji je pre svega pravi policajac, poštovan kolega i izuzetno dobar čovek.

Ivani Grbić ću samo reći da sam za šest godina razgovarao sa: Premijerom R.Srbije gospodinom Vučićem, ministrima gospodinom Dačićem i gospodinom dr Nebojšom Stefanovićem, sa generalima UGP gospodinom Banovićem i gospodinom Božovićem, sa svim visokim oficirima u UGP gospodinom Kujovićem, Matovićem, Antićem, Ristovićem, Filipovićem, Zatezalom, načelnikom RC prema BiH gospodinom Šaponjićem i sa skoro svim načelnicima u PU, gde još niko osim Ivane Grbić nije pokazao takav neprofesionalan odnos prema delegaciji NSP.

Bilo je suprotnih mišljenja sa svima njima, bila je i poneka jača reč ali sa svima smo razgovarali pre svega sa kolegama a sve u cilju rešavanja problema u MUP.

Nezavisni sindikat policije će pomoći Ivani Grbić tako što svakako sa njom više neće razgovarati, da je nebi izlagali mučnim situacijama za nju.

Napominjemo Ivani Grbić da je NSP u RC prema BiH uradio sledeće:

  1. Obezbedio donaciju od 200.000,00 dinara za izgradnju prelaza Bajina Bašta
  2. Obezbedio donaciju za RC Užice od 23.000,00 dinara
  3. Opremio sve navede stanice materijalno tehničkim sredstvima, što policijski službenici dobro znaju
  4. Preko humanitarnog fonda „24.jul“ pomogao mnogim porodicama policajaca
  5. I da ne nabrajam dalje, ostaćemo do sutra.

Zar mislite Ivana Grbić da je sve ovo bezvredno?

I gle čuda, posle svega, samo Ivana Grbić „zamenik šefa Odseka“ ima problem da razgovara sa običnim policijskim službenicima, sa nama koji smo izabrani, sa nama koji smo svoje živote dali na raspolaganju otadžbini više puta, a Vi Ivana, da li ste Vi rizikovali svoj život u službi ili ste direktno iz škole seli u udobnu fotelju kako kažete „zamenika šefa Odseka“, a ja i dalje tvrdim da to mesto zvanično ne postoji. To je još jedan dokaz da je karijerno napredovanje koje je uveo gospodin dr Nebojša Stefanović izuzetno dobro, jer se neće više nikada desiti da neko ko nema policijsko iskustvo zauzme ovako visoku funkciju.  Nečudi da drugi visoki oficira MUP od komandira do načelnika sa nama sarađuju izuzetno dobro uz međusobno uvažavanje, jer su ti isti oficiri sa nama delili i dobro i zlo, delili rov, zadnje parče hleba i čuvali jedan drugome glavu. Zato smo za njih kolege a za vas obični smrtnici i brojevi.

Ja moram ovim putem da pitam Ivanu Grbić sledeće iako znam da odgovore neću dobiti:

  • Po kom zakonu ispitujete policijske službenike u kontrolnim delatnostima u tri – četiri ujutru iako znamo da je provera znanja jednom godišnje?
  • Zašto u kontrolnim delatnostima ulazite u kontrolne kabine, prekrivate rukama monitore i tako ispitujete policijskog službenika na kontroli dok građani sve to gledaju?
  • Da li zahteva od policijskih službenika koji su 20 godina stariji od Vas da odlaze da Vam kupuju doručak u prodavnicama i pekarama i po kom zakonu su oni obavezni da to rade?
  • Da li ste prilikom nedavne neosnovane pritužbe jednog građanina na policijske službenike SGP Mali Zvornik iste savetovali da se ne obraćaju sindikatu i zašto?
  • Zašto ste u prisustvu visokih oficira UGP tražili da se komandirima iz RC prema BiH daju manje ocene, iako su komandiri sve znali što su potvrdili i visoki oficiri UGP?
  • Da li je za Vas kolega koji pod dejstvom alkohola vozi auto, pređe granični prelaz, napravi incident sa kolega u BiH koji ga vrate u Srbiju, posle ulaska u Srbiju napravi saobraćajni udes (prevrne automobil) kolega suvozač ostane trajni invalid i zbog toga se penzioniše, kolega vozač se privede u PS zbog dva promila alkohola, bude zadržan u stanici 24 sata, dobije krivičnu prijavu, odgovoran ili ne? Da li ste tajvog kolegu savetovali da ide na bolovanje i tako se zaštiti od krivice, iako smo svi svesni da je odgovoran 100 %.
  • Da li ste Vi ili ako niste znate li ko je posle šest meseci otišao kod kolege koji je povređen u udesu i to tuđom krivicomda promeni svoj iskaz i da prizna kako je on pomerio volan sa mesta suvozača i tako prevrne auto?
  • Da li Vi ili ako ne, znate li ko određuje policijske službenike za odlazak u inostranstvo za rad (R.Crna Gora) i da li policijski službenici koji su više puta suspendovani, zaslužuju tako nešto?

Evo Ivana i pored poruke da vodim računa jer će mi uskoro u stanici u kojoj radim komandir biti Vaš muž koga i ne znam, ali eto Vi znate da će on biti komandir iako mi komandira imamo i to izuzetno dobrog i pravog profesionalca. Ali dobro, ako Vi znate i poznajete kadrovsku politiku UGP u redu je, ali bez obzira na to što će mi Vaš muž biti komandir, ja ću i dalje govoriti i pisati samo istinu. A njemu ako dođe na mesto komandira, želim uspešan rad.

Ovo saopštenje je bila moja dužnost i obaveza prema članovima NSP koji su me birali i izabrali, a na kraju i obaveza prema istini koja je bila i ostala moj najveći motiv u životu.

NEZAVISNI SINDIKAT POLICIJE Član Predsedništva Veselin Nikolić

1826