Sindikalna ponuda
Ukupan br. članova: 29.443 Aktivan br. članova: 15.974

Nezavisni Sindikat Policije

Dobrodošli na sajt Nezavisnog sindikata policije!

KABINET REPUBLIČKOG JAVNOG TUŽIOCA Gospođi ZAGORKI DOLOVAC

Poštovana gospođo DOLOVAC,

Obraćam Vam se u ime Nezavisnog sindikata policije, povodom napada na policijskog službenika Uprave granične policije, koji se napad desio u noći 19/20.03.2016. godine na GP Trbušnica – Loznica, u službenim prostorijama stanice GP, kojom prilikom je došlo do napada na policijskog službenika Ž.R. od strane građanina, pri čemu je policijski službenik zadobio lake telesne povrede konstatovane od strane dežurnog lekara DZ Loznica. novlogo11 Nakon ovog događaja, pripadnici Uprave granične policije, savladali su građanina i istog lišili slobode, te predali na nadležnost i dalje postupanje policijskim službenicima Policijske stanice Loznica, a koji su o predmetnom događaju obavestili dežurnog zamenika Osnovnog javnog tužilaštva u Loznici.

Na zaprepašćenje ovlašćenih policijskih službenika, postupajući zamenik javnog tužioca OJT-a Loznica, prethodno detaljno informisan o celom događaju, kao i težini krivičnog dela počinjenog od strane građanina, izvršenog ni manje ni više nego u službenim prostorijama nadležnog državnog organa, dao je instrukcije  i poverio OSL-a PS Loznica, da se privedeno lice sasluša, a nakon toga isto odmah pusti na slobodu, a da postupak ide redovnim putem.

Uvažena gospođo DOLOVAC,

Ovim putem Vas MOLIMO, da u okviru svojih nadležnosti zatražite detaljan izveštaj o predmetnom događaju, i da nas o ishodu istog obavestite, jer smatramo da je bilo propusta u radu postupajućeg zamenika OJT-a u Loznici prilikom postupanja u navedenom događaju, posebno ako se ima u vidu da privedenom licu nije određeno čak ni tzv. policijsko zadržavanje, s obzirom na način izvršenja krivičnog dela i njegovu samu težinu.

U Beogradu 23.03.2016. godine ZA NEZAVISNI SINDIKAT POLICIJE Saša S. NEDOVIĆ, advokat

1816