Sindikalna ponuda
Ukupan br. članova: 29.443 Aktivan br. članova: 15.974

Nezavisni Sindikat Policije

Dobrodošli na sajt Nezavisnog sindikata policije!

Izveštaj sa sastanka u Kabinetu ministra

Dana 23.09.2016.g sa početkom u 10.00 časova u Palati Srbija održan je sastanak Ministrom Nebojšom Stefanović, državnim sekretarima i predstavnicima Kabineta Ministra sa predstavnicima Nezavisnog sindikata policije (Velimir Lukić predsedavajući Predsedništva, Srđan Jovanović, Veselin Nikolić i Milan Marković članovi Predsedništva i Velimir Barbulov predsednik IO). novlogo11 Na današnjem sastanku razmotrene su sledeće teme:

  • Što se tiče jednokratne novčane pomoći Ministar je izjavio da se isplata očekuje do kraja godine nakon izveštaja MMF.

Zahtevano je da planirano povećanje zarada bude veće u odnosu na druge budžetske

korisnike, jer je prethodno koje smo dobili manje u odnosu na ostale.

  • Zbog nedostatka novca u budžetu MUPa do kraja godine, kao privremena mera, obustavljeno je dalje na nagrađivanje samo starešina i rukovodilaca od nivo komandira i šefa odseka.
  • U narednom periodu doći će do promene načina rada sa migrantima zbog loših uslova rada policije. U tom cilju planira se obnavljanje objekata granične policije. Trenutno se privode kraju tenderi za nabavku vozila i opreme u iznosu od 2.500 000 evra iz donacije EU.
  • Opremanje policijskih službenika koji svoj posao obavljaju u civilu (OSL) obuhvatiće se Budžetom za 2017.godinu.
  • Sporna depeša od 01.08.2016 godine koja ograničava ko ima pravo na posebnu naknadu za otežane uslove rada stavljena je van snage, tako da policijski službenici po planu rada angažovani na tim poslovima, ostvaruju pravo na naknadu i u mestu rada, kao i do sada.
  • Opremanje IJP planirano je u većem obimu Budžetom u 2017 godini.
  • U vezi smanjenja plate u Žandarmeriji ista neće biti umanjivana kao ni njen broj pripadnika.U narednoj godini uložiće se znatno veća sredstva za kupovinu uniforme i zaštitne opreme.
  • Što se tiče nabavke novih vozila u MUP,razmatra se mogućnost nabavke iz donacija kao i iz budžeta lokalnih samouprava(sredstva namenjena za bezbednost saobraćaja),a planira se i kupovina vozila na lizing.
  • Pol.službenici koji su završili COPO kao i kolege koje su završili KPA biće raspoređeni na radna mesta sukcesivno do maja 2017 godine.
  • Ministru je predočen problem oko izrade Uredbe o načinu ostvarivanja prava na naknadu troškova za dolazak i odlazak sa rada,kao i maksimalan iznos koji se može isplatiti.

NSP-a je izneo stav da je izrada ovakve Uredbe protiv interesa radnika, da je sindikat podneo inicijativu za ocenu ustavnosti čl.189 Zakona o policiji,na osnovu koga se ista hitno izrađuje. Predlog NSP je da se čl.189 stavi van snage do odluke Ustavnog suda a da se do tada primenjuje dosadašnji Pravilnik, koji predviđa nadoknadu troškova od mesta stanovanja do mesta rada.

Beograd, 23.09.2016.godine Predsedavajući Predsedništva Velimir Lukić

1810