Sindikalna ponuda
Ukupan br. članova: 29.443 Aktivan br. članova: 15.974

Nezavisni Sindikat Policije

Dobrodošli na sajt Nezavisnog sindikata policije!

Izveštaj sa sastanka SPF u kabinetu ministra

Dana 10.06.2014.godine u 10.00 časova održan je sastanak SPF u Kabinetu ministra. Delegaciju SPF činili su Veselin Nikolić, Miomir Vojinović NSP, Momčilo Vidojević NPSS, Mile Lazarević SSP i Ninkov Dragan SVS. U delegaciji Kabineta ministra sam ministar Nebojša Stefanović kao ni državni sekretar Miličković nisu bili prisutni.SPF_logo_

Na četiri pitanja koja je SPF uputio poslodavcu tražeći odgovore od istog nije dobio odgovore ni na današnjem sastanku, iako smo na prošlom sastanku sa ministrom 30.05.2014.godine dobio uveravanja da će na sastanku 10.06.2014.godine dobiti odgovore na postavljena pitanja.

Na naše pitanje implementacije novčane nadoknade od 10.000,00 dinara do potpune primene PKU u platu dobili smo sledeći odgovor: Narednih dana biće održan sastanak sa ministarstvom finansija pa će se znati kakva će biti sudbina 10.000,00 dinara (takav odgovor dobili smo i na prošlom sastanku). Smatramo da je veoma neozbiljna od strane poslodavca što se o ovom veoma bitnom pitanju za sve radnike MUP-a odugovlači i ne rešava se isto pitanje. Na naše drugo pitanje šta je sa dugom od oktobra meseca za nadoknadu troškova dolaska i odlaska na posao takođe nismo dobili konkretan odgovor. Gospodin Veselinović rekao nam je da će rebalansom budžeta tražiti od Vlade R. Srbije sredstva kojim će biti regulisan dug. Ovakav odgovor smatramo takođe neozbiljnim, jer već godinu dana dobijamo isti odgovor a dug se iz meseca u mesec uvećava.

Na naše pitanje kada će početi pregovori o potpisivanju PKU čija važnost ističe u septembru dobili smo sledeći odgovor: Do 01.09. 2014.godine biće donet Zakon o radu, tako da ima dovoljno vremena za pregovore o PKU.

Svi znamo da je velika verovatnoća da će novim Zakonom o radu biti ukinuto produženo dejstvo PKU, tako da se nazire jasan cilj poslodavca da pregovori o PKU neće ni započinjati. Na naše četvrto pitanje kada će početi opremanje policijskih službenika dobili smo sledeći odgovor: Biće u najskorijem roku podeljeno 6000 uniformi i to preventivno za Beograd- 1400 a ostatak za unutrašnjost. Napominjemo da ovaj ovakav odgovor dobijamo u poslednje dve godine a o uniformi ni traga ni glasa.

Posle današnjeg sastanka stekli smo utisak da je poslodavac veoma ozbiljan u nameri da radnicima MUP-a uskrati gotovo sva prava. Zamislite ako poslodavac ukine novčanu nadoknadu od 10.000,00 dinara što evidentno ima nameru, kako se priča smanji i platu za 1O % a uz to novim Zakonom o radu predviđa se ukidanje smenskog rada našta će ličiti zarada radnika MUP-a.

Uz sve ovo postoji mogućnost kako smo stekli utisak da od novog PKU neće biti ništa, SPF će zakazati hitan sastanak na kome će doneti konkretne odluke.

Dužni smo da obavestimo svoje članstvo šta nas čeka i šta nam je činiti. Kao ozbiljni ljudi koji u ovim veoma teškim vremenima za našu državu podsticali smo sve naše članove da daju maksimalan doprinos da se država odbrani. Isto tako, dužni smo da branimo interese naših članova i shodno tome u najskorijem roku donećemo konkretne odluke. Napominjemo da četiri sindikata koje broji SPF imaju preko 30.000 članova.

predsedavajući SPFVeselin Nikolić

PDF-dokument

1873