Sindikalna ponuda
Ukupan br. članova: 29.443 Aktivan br. članova: 15.974

Nezavisni Sindikat Policije

Dobrodošli na sajt Nezavisnog sindikata policije!

Isplata jubilarnih nagrada

Ovim putem vas obaveštavamo da se jubilarne nagrade isplaćuju šestomesečno po čl.13. Posebnog kolektivnog ugovora za policijske službenike.

PKU za policijske službenike:

Član 13.

Zaposleni ima pravo na jubilarnu nagradu za neprekidan rad u Ministarstvu unutrašnjih poslova i drugim državnim organima, i to:

  1. za 10 godina rada – u visini jedne prosečne plate isplaćene u MUP-u, u mesecu koji prethodi mesecu isplate jubilarne nagrade;
  2. za 20 godina rada – u visini jedne prosečne plate isplaćene u MUP-u, uvećane za 20%, u mesecu koji prethodi mesecu isplate jubilarne nagrade;
  3. za 30 godina rada – u visini jedne prosečne plate isplaćene u MUP-u, uvećane za 30%, u mesecu koji prethodi mesecu isplate jubilarne nagrade;
  4. za 40 godina rada – u visini jedne prosečne plate isplaćene u MUP-u, uvećane za 40%, u mesecu koji prethodi mesecu isplate jubilarne nagrade.

Prosečna plata, u smislu ovog ugovora, podrazumeva platu bez poreza i doprinosa iz plate.

Za policijske službenike koji su pravo na jubilarnu nagradu ostvarili u prvoj polovini tekuće godine, jubilarna nagrada isplatiće se do kraja jula, a za policijske službenike koji su pravo na jubilarnu nagradu ostvarili u drugoj polovini tekuće godine, isplatiće se do kraja tekuće godine.

Dakle svi koji su stekli uslov u prvih 6 meseci ove godine, odnosno ko ima 10, 20, 30 ili 40 godina staža, po informacijama od nadležnih u MUP-u isplata će biti krajem meseca posle drugog dela plate, odnosno 25. jula 2016. godine.

2560