Sindikalna ponuda
Ukupan br. članova: 29.443 Aktivan br. članova: 15.974

Nezavisni Sindikat Policije

Dobrodošli na sajt Nezavisnog sindikata policije!

Dopis Veljku Mijailoviću predsedniku PSS

Gospodine Mijailoviću i poštovane kolege članovi PSS, Dokle će Mijailović, nezamenljivi predsednik PSS i miljenik svih vlasti i Ministara, da Vas i Nas zamajava i vuče za nos?!!

tumbnsp

Kao prvo i osnovno NSP, kao najveći i jedini iskreni predstavnik zaposlenih u našem ministarstvu do sada je jedni koji je nešto i ostvario pregovorima i ŠTRAJKOM. U štrajk ulazimo bistre glave, svesni činjenice da nam više ništa nije zagarantovano od stvari koje nas se najviše tiču, a to je materijalni, a samim tim i društveni položaj nas zaposlenih u MUPu. U prilog ozbiljnosti situacije govori i činjenica da ŠTRAJK podržava SPF, kao i većina sindikata i zaposlenih u MUPu.

Idemo redom, kao i samoproklamovani "intelektualni stvaralac", nažalost, navodno pokraden od strane bezobzirne, ugrožene i nezahvalne ,od vas Mijailoviću već zaštićene, radničke sirotinje:

- svi mi, a Nadam se i vi i sami znate da pregovori ne mogu biti gotovi za jedan dan i da je postojala ozbiljna volja da se pitanje PKU reši to bi do sada već bila svršena stvar. Ovo za sada liči samo na kupovinu vremena, a i sami znate da do sada nismo imali ni jedan zajednički sastanak na kojem bi uskladili stavove, bar mi iz sindikata.

- što se tiče Rebalansa, on se nepravi da bi se postojeći Budžet uvećao, već se radi jer je budžet finansijski neizdrživ i samim tim uglavnom se budžetske pozicije krešu. Sadašnje ministarstvo nema samo nasleđene dugove, jer postojeća dugovanja nisu isplaćena ni za period do maja, ni od maja ove godine. Javna tajna je da ćemo pred gej paradu dobiti možda, samo, tri mesečne nadoknade za dolazak i odlazak sa rada.

- što se tiče "tvrdog zastupanja interesa" po pitanju naših zarada videli smo pre mesec dana kada nam je kućni budžet uz vaš blagoslov, već umanjen za 4000 dinara. Svesni činjenice i društvenog momenta, znamo i ubeđeni smo da bez pisanih garancija Ministra i Vlade ne želimo da dozvolimo da još jednom dočekamo umanjenje zarada kao pre mesec dana. Neko je možda ispoštovao Dogovoreno sa vama, ali svakako to nije nešto što je deo našeg i opšteg interese, pokazalo se kao i do sada samo vašeg. Naše sudbine su vašom brigom do sada više puta izigrane!

Beograd, 17.09.2014 NEZAVISNI SINDIKAT POLICIJE

PDF-dokument
1878