Sindikalna ponuda
Ukupan br. članova: 29.443 Aktivan br. članova: 15.974

Nezavisni Sindikat Policije

Dobrodošli na sajt Nezavisnog sindikata policije!

DOPIS NEZAVISNOM SINDIKATU POLICIJE

Nezavisnom sindikatu policije Presedavajućem presedništva sindika

Dana 02.08.2015.god Beograd

Poštovani ja sam Nikola Pejčić iz Pirota predstavnik većine bivših policaja koji zahtevaju da se vrate u MUP. Nakon obavljenog protesnog skupa i prijema kod državnog sekretara dana 30.07.2015 U MUP-u zamoljen sam da vam u ime svih prenesem sledeće.

Neizmerno smo zahvalni vašem sindikatu na pružanju pomoći u isterivanju istine, pravde i povratku u službu nevino otpuštenih policajaca. Posebno vam zahvaljujemo što ste na skupu i prijemu kod državnog sekretara pružili nesebičnu pomoć na ostvarenju našeg prijema u službu. novlogo11 Veoma žalimo i bili smo zatečeni izjavom da nije na snazi i u primeni sporazum koji ste potpisali sa tadašnjim predsednikom Vlade i ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem koji je sada podpresednik ove vlade. Ovo je po nama veliko državno pitanje i veliki udarac ne samo na vas kao reprezentativne sindikate i nas kao bivše radnike već i na samog podpresednika vlade Ivicu Dacica i koalicionu vladu.

Zamoljavamo vas da upitite jedan dopis podpresedniku vlade Ivici Dačiću i da ga obavestite o navedenom kao i ostale državne organe kako bi se rešilo sporno pitanje jer po nama je ovo veliki nesporazum i diskonitet dosadašnje politike ove vlade i ovog ministarstva i da zatražite i pismeno dali ostaje na snazi potpisani sporazum o povratku bivših policajaca u istom potpisanom obliku . Takođe vas pozivamo ako zaista ostaju pri tome da sporazum sa Dačićem ne važi da ih pozovete da potpišu suštinski isti sporazum o bezuslovnom vraćanju svih bivših policiskih službenika kojima je radni odnos prestao zbog pokretanja krivičnog postupka na predhodna radna mesta na kojima su radili u statusu OSL ili OD na prvom sledećem radnom sastanku i da o svemu obavestite javnost.

Po nama ovo je veliki udarac i na sindikalno delovanje jer sutra mogu jednostavno da vam ukinu i kolektivni ugovor koji ste nedavno potpisali i bilo šta što im u datom trenutku ne ide u prilog.

Takođe vas zamoljavamo pošto nam je stavljen ultimatum da sada moramo podnositi nove molbe za prijem u službu kao da se prvi put primamo dali da ih podnsimo i šta to sada znači dali je to povoljno za nas ili nepovoljno da nam date uputstva i pismeno obavestite na emil: niki.itali@gmail.com i javno objavite.

Takođe mi smo spremni i da nakon ovog jednostranog raskida sporazuma ako vi procenite da je dobro uđemo u strajk glađu ispred Vlade Srbije, skupštine ili predsednika Srbije i dr. radikalne mere u okviru zakona na postizanju istine i pravde i poštovanju dogovorenog.

O svemu navedenom očekujemo vaše javno saopštenje i stav.

Dana 02.08.2015.god U ime većine bivših pripadnika MUP-a

Pirot Nikola Pejčić

1826