Sindikalna ponuda
Ukupan br. članova: 29.443 Aktivan br. članova: 15.974

Nezavisni Sindikat Policije

Dobrodošli na sajt Nezavisnog sindikata policije!

Dopis Ministru unutrašnjih poslova dr Nebojši Stefanović 18.11.2015.godine

MINISTARSTVO UNUTRAŠNjIH POSLOVA MINISTRU UNUTRAŠNjIH POSLOVA Gospodinu dr Nebojši Stefanović

Poštovani  gospodine Ministre,

Nezavisni sindikat policije ovim putem izražava odlučnost u istrajavanju na ispunjenju zahteva koji su usvojeni na sednici Predsedništva i Izvršnog odbora NSP od 12.11.2015.godine, i koji su u pisanoj formi predati dana 13.11.2015.godine pod brojem 353-11/15 preko pisarnice MUP R.Srbije, s tim u vezi još jednom ističemo sledeće: novlogo11 -Nejasno je i pravno neshvatljivo da policijski službenici budu u drastično nepovoljnijem materijalnom i pravnom položaju u odnosu na pripadnike Vojske R. Srbije, znajući da su pripadnici Vojske uspeli da sačuvaju sve materijalne prinadležnosti koje su ostvarivali u prethodnom vremenskom razdoblju. Ovde pre svega mislimo na činjenicu, da se pripadnicima Vojske Srbije isplaćuje dnevnica po posebnom pravilniku, dok se policijskim službenicima isplaćuje na osnovu Uredbe Vlade R. Srbije.Ovakva nedoslednost i potcenjivanje prirode posla kojim se bavi policijski službenik, govori u prilog činjenica da nadležno Ministarstvo nije prepoznalo opasnost, da ovakvim postupanjem ugrožava materijalni položaj zaposlenih kao i bezbednost zemlje u ovom delikatnom trenutku u kome se cela Evropa nalazi.

  • Zaposleni u prosveti kao i predškolskim ustanovama dobili su jednokratnu novčanu pomoć, stoga smatramo da ne postoje prepreke da se ista vrsta pomoći u visini od 15.000,oo dinara dodeli i zaposlenima u MUP, shodno gore navedenom.
  • Na kraju podsećamo Vas da putni troškovi nisu isplaćeni, da se predloženi Zakon o policiji nameće kao idealno pravno rešenje i pored brojnih zamerki na koje je NSP u pisanoj formi ukazivao i ukazuje, i da se povodom ovih pitanja daju uopšteni odgovori bez preciznog izjašnjenja na iste.

Još jednom apelujemo na Vas da zaštitie policijske službenike od ovakvog maćehinskog odnosa resornog Ministarstva i Vlade R.Srbije, i stanete u zaštitu radno pravnog statusa zaposlenih i samim tim bezbednosti zemlje.

S poštovanjem, NEZAVISNI SINDIKAT POLICIJE Predsedavajući Predsedništva Velimir Lukić

1807