Sindikalna ponuda
Ukupan br. članova: 29.443 Aktivan br. članova: 15.974

Nezavisni Sindikat Policije

Dobrodošli na sajt Nezavisnog sindikata policije!

Dopis Ministru unutrašnjih poslova dr Nebojši Stefanović 13.11.2015.godine

MINISTARSTVO UNUTRAŠNjIH POSLOVA MINISTRU UNUTRAŠNjIH POSLOVA Gospodinu dr Nebojši Stefanović

Poštovani  gospodine Ministre,

Na zajedničkom sastanku Predsedništva i Izvršnog odbora Nezavisnog sindikata policije održanog dana 12.11.2015.godine doneta je jednoglasna Odluka da Vam se obratimo, da iskoristite Vaš autorite i položaj da od Vlade R. Srbije zatražite isplatu jednokratne novčane pomoći za sve zaposlene u Ministarstvu u iznosu od 15.000,00 dinara. novlogo11 S obzirom da smo kao zaposleni u Ministarstvu unutrašnjih poslova u poslednje dve godine podneli najveći teret socijalnih reformi Vlade R. Srbije, da su nam primanja najviše umanjena u odnosu na sve državne službenike, da se kasni sa isplatom svih potraživanja računajući i troškove dolaska i odlaska sa rada, da su dnevnice za izvršenje službenog zadatka van mesta rada smanjene na 150,00 dinara, da se došlo do egzistencijalnog minimuma, i uzimajući u obzir sve ove činjenice smatramo da je naš zahtev opravdan.

I pored svih mera Vlade R. Srbije a koje su najviše pogodile zaposlene u MUP, svi zaposleni savesno i profesionalno izvršavaju postavljene zahteve i zadatke, da ste i Vi lično kao i Premijer Vlade R. Srbije gospodin Aleksandar Vučić u više navrata isticali rezultate koji postižu policijski službenici u obavljanju svojih poslova, te smatramo da je potrebno iste na neki način nagraditi, dati im podsticaj da nastave sa takvim radom i da samim tim nisu zaboravljeni od strane države.

Želimo još da napomenemo, da policijski službenici zbog prirode i obima poslova koje obavljaju nemaju zakonske mogućnosti da se bave dodatnim poslovima kojima bi poboljšali svoj materijalni položaj.

S poštovanjem, NEZAVISNI SINDIKAT POLICIJE Predsedavajući Predsedništva Velimir Lukić

1812