Sindikalna ponuda
Ukupan br. članova: 29.443 Aktivan br. članova: 15.974

Nezavisni Sindikat Policije

Dobrodošli na sajt Nezavisnog sindikata policije!

DOKLE VIŠE

Nezavisni sindikat policije, po ko zna koji put, reaguje na napad na policajca, koji se ovog puta desio u Loznici. Tačnije, u noći 19/20.03.2016. godine na GP Trbušnica došlo je do napada na policijskog službenika

Ž.R. od strane građanina.

Mnogo puta do sada osuđivali smo napade na naše kolege i tražili od države da ih zaštiti, ovog puta nećemo ostati samo na osudi napada, već ćemo se obratiti svim nadležnim istitucijama kako bi se utvrdilo kako je moguće da neko u službenim prostorijama policijske stanice udari policajca, a da mu se posle toga ne odredi čak ni policijsko zadržavanje.

Ne želimo da se mešamo ni u čiji rad, ali sama činjenica da neko napadne i udari policijskog službenika u službenim prostorijama deluje katastrofalno, i kada se još vidi da to prolazi bez većih posledica, onda to šalje veoma loš signal svima.

Policijski službenik je samo radio svoj posao, u ovom slučaju na zaštiti državne granice, poštujući i sprovodeći zakone države Srbije, pa tako je sasvim normalno da očekuje da i zakoni države štite njega.

Ovaj napad, kao i svaki drugi na policijskog službenika, smatramo kao napad na državu i tražićemo od svih relevantnih institucija u Srbiji da zaštiti policijske službenike.

Kakav signal ovaj događaj može da šalje u javnost?

Da svako može da napadne policijskog službenika bez većih posledica, isto kako je ovaj građanin posle napada na policijskog službenika prošao bez većih sankcija i iste večeri otišao kući. To mu samo daje krila da i sledeći

put postupi isto, jer je prošao bez većih posledica.

Postavljamo pitanje da li je moguće da neko na ulazu u zemlju napravi prekršaj, napadne policijskog službenika u službenim prostorijama, i prođe bez većih posledica? Da li to ima još u nekoj zemlji?

Kakvu sliku policijskom službeniku šalje ovaj događaj; da mora da radi svoj posao, sprovodi zakon, a da svako može da ga napadne bez većih posledica.

NSP-e poslaće dopis na sve relevantne institucije kako bi ih detaljno upoznao sa ovim događajem, i takođe tražimo hitan sastanak sa ministrom Stefanovićem.

član predsedništva Nikolić Veselin

1826