Sindikalna ponuda
Ukupan br. članova: 29.443 Aktivan br. članova: 15.974

Nezavisni Sindikat Policije

Dobrodošli na sajt Nezavisnog sindikata policije!

DEMANTI RTS

Poštovani,

predsedništvo reprezentativnog Nezavisnog sindikata policije, izražava veliko nezadovoljstvo zbog netačnih informacija koje ste u petak, 2. oktobra izneli u najgledanijoj informativnoj emisiji - Drugom dnevniku RTS, emitovanom u 19.30 sati. Isti, netačni navodi, izneti su i u Trećem dnevniku. tumbnsp Naime, u prilogu koji je emitovan, a nakon izjava ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića kao i direktora policije Milorada Veljevovića, novinar je naveo da je pet policijskih sindikata "stupilo u štrajk tražeći povećanje plata, kao i pobošanje materijalnog položaja pripadnika policije".

Tačno je da se NSP zalaže za bolji materijalni položaj pripadnika policije, ali je apsolutna neistina, kojom ste u zabludu doveli milionski auditorijum, da je zahtev pet sindikata koji su stupili štrajk povećanje zarada.

Na protiv, tačno je da je jedan od štrajkačkih zahteva da se pripadnicima policije, koji obavljaju najsloženije zadatke, dodatno ne umanjuju zarade koje su već pretrpele smanjenje.

S toga, molimo Vas da objavite ispravku ove neistinite tvrdnje, koja može imati nesagledive negativne posledice kako za sindikate policije, tako i za sve zaposlene u MUP-u.

Napominjemo, oko 90 procenata radno angažovanih pripadnika policije, okupljenih u pet sindikata, stupilo je u štrajk, a štrajkački zahtevi odnose se na:

- produženja Posebnog kolektivnog ugovora do potpisivanja novog,

- isplatu zaostalih naknada za dolazak i odlazak sa rada zaposlenima u MUP- u,

- isplatu jubilarnih nagrada,  kao i

- garanciju ministra Nebojše Stefanovića da se na zaposlene u MUP - u neće primenjivati dodatno smanjenje, već umanjenih zarada.

Nezavisni sindikat policije Predsedavajući Predsedništva Velimir Lukić 066 61 49 635

1846