Sindikalna ponuda
Ukupan br. članova: 29.443 Aktivan br. članova: 15.974

Nezavisni Sindikat Policije

Dobrodošli na sajt Nezavisnog sindikata policije!

DA LI SU SRPSKI POLICAJCI I ŽANDARMI, POSLE NEDAVNOG TERORISTIČKOG NAPADA NA POLICAJCA U NEMAČKOJ, SADA NOVA META ISLAMSKIH RADIKALNIH EKSTREMISTA?

NEZAVISNI SINDIKAT POLICIJE, PRE SVEGA ŽELI DA NAŠI LEKARI URADE SVE, KAKO BI SPASILI NAŠEG KOLEGU, PRIPADNIKA ŽANDARMERIJE JEVREMOVIĆ MILOŠA, KOJI JE DANAS SAMOSTRELOM TEŠKO RANjEN PRILIKOM OBEZBEĐENjA AMBASADE IZRAELA, I U ŽIVOTNOJ JE OPASNOSTI.

Istovremeno izražavamo zabrinutost povodom današnjeg bezobzirnog terorističkog napada, kako su pojedini mediji preneli, na pripadnika srpske žandarmerije, od strane islamskog radikalnog teroriste.

Pozivamo rukovodstvo MUP-a da preduzmu sve mere na boljoj opremljenosti policije uopšte i poboljšanju ekonomskog i društvenog položaja pripadnika MUP-a.

Da se ovakvi događaji nikad više ne bi dešavali, svaka država bi trebala da dobrim zakonima zaštiti policajca, jer policajac i vojnik čuvaju državu, da bi se svi građani u njoj, bez obzira na nacionalnu i versku pripadnost bezbedno i sigurno osećali, što je u ovom slučaju i radio žandarm Jevremović Miloš.

Prisebnost i profesionalnost srpskog žandarma je, da je i pored teškog ranjavanja zasigurno u skladu sa Zakonom upotrebio vatreno oružje, usled čega je napadač i preminuo.

Jedan od bitnih faktora bezbednosti su policijska ovlašćenja, a jedan od načina prevencije, da bi se sprečili napadi na pripadnike snaga bezbednosti su višegodišnje kazne zatvora, a za onog ko pokuša ili ubije policajca doživotni zatvor.

Iskreno se nadamo, da će potpredsednik Vlade i Ministar unutrašnjih poslova gospodin Ivica Dačić, uspeti što članovi prethodnih Kabineta nisu želeli, a to je upravo, što je bitno za nas pripadnike MUP-a a i sve građane Srbije, formiranje posebne Komisije koja bi opravdavala upotrebu ovakvih ovlašćenja, jer nakon oporavka, što od srca želimo našem kolegi Milošu, tek tada za njega počinje zakonska procedura, koja je prisutna pre svega u Srbiji, da dokaže pred sudom da je vatreno oružje upotrebio u skladu sa Zakonom. Ova činjenica je poznata svim policajcima, te se upravo zbog nebrige pojedinaca u državi, pripadnici snaga bezbednosti na upotrebu vatrenog oružja, uglavnom odlučuju kada im je ugrožen život. Iskreno se nadamo donošenju novog Zakona o unutrašnjim poslovima, gde bi se ovaj problem rešio, čime bi svi grđani Srbije, predstavnici stranih država i ambasada zasigurno imali bolju bezbednost i sigurnost u skladu sa Zakonom.

Nezavisni sindikat policije

4198