• 16 марта, 2022
  • 562

Срећан епилог приче за колеге из Прокупља – НСП ИСПРАВИО НЕПРАВДУ!

Срећан епилог приче за колеге из Прокупља – НСП ИСПРАВИО НЕПРАВДУ!

У ранијим саопштењима наводили смо неправду са којом се сусрело 6 полицијских службеника ПС Куршумлија.

Дана 30.01.2022. године у копненој зони безбедности од стране 6 припадника ПС Куршумлија које је предводио командир полицијског одељења Роглић Југослав затечено је око 40 лица са подручја КиМ, међу којима је било наоружаних, па се може рећи и да су припадници паравојних формација, у бесправној сечи шуме. У наведеном догађају дошло је до употребе ватреног оружја од стране горе наведених лица, док су полицијски службеници испалили хице у ваздух и на тај начин их спречили у извршењу кривичног дела. Лица су се удаљила у правцу КиМ.

Састанак у Куршумлији 03. марта 2022.

После 20 дана начелник ПУ Прокупље Ненад Каличанин позива начелника ПС Куршумлија Пешића и наводи да ипак треба да размисли и да се свим колегама поднесу иницијативе за покретање дисциплинског поступка за тешку повреду службене дужности, што је и учињено.

Дана 02.03.2022. године је руководство Независног синдиката полиције у саставу председавајући председништва Веселин Николић, члан Председништва Саша Димитријевић и Дејан Крстић, председник Извршног одбора Мирослав Савић, члан Извршног одбора Југослав Роглић , као и председник КЦ Прокупље Дејан Радовић,  одржало састанак у просторијама општине Куршумлија који је инициран од стране запослених у ПС Куршумлија. Истом је присуствовало 78 припадника наведене станице, као и припадници СВС и околних организационих јединица, који су пружили подршку колегама. Повод за састанак је горе  наведена интервенција. Независни синдикат полиције је тада обећао пуну подршку у решавању наведеног проблема. Више о томе писали смо на сајту.

Пошто се проблем није решио Независни синдикат полиције чију делегацију су чинили председавајући Председништва Веселин Николић, чланови Извршног одбора Југослав Роглић и Марјан Петровић, иницира и одржава састанак дана 15.03.2022. године са начелником Управе полиције  Дејаном Бојовићем. Између осталог једна од тема била је и неосновано подношење дисциплинских пријава против 6 полицијских службеника ПС Куршумлија.

Данашњег дана начелник ПУ Прокупље Ненад Каличанин позвао је све полицијске службенике и саопштио да су обустављени дисциплински поступци.

Независни синдикат полиције и овим путем показује да је борба за права запослених приоритет и да је правда увек достижна. Морамо напоменути да је поред осталог, ово још један показатељ да сарадња са послодавцем и даље иде у добром смеру, и да смо задовољни препознавањем грешке на које смо указали као синдикат. Надамо се да  до сличних ситуација више неће долазити, а ако их и буде, Независни синдикат полиције ће увек бити уз све своје чланове.

Независни синдикат полиције
портпарол
Сања Попов

Сличне вести

Душану Васићу из Пирота додељена медаља за храброст

Душану Васићу из Пирота додељена медаља за храброст

Међу 12 медаља које су додељене најуспешнијим полицијским службеницима за заслуге, посвећеност…
Дан Министарства унутрашњих послова

Дан Министарства унутрашњих послова

Независни синдикат полиције свим колегиницама и колегама у нашем министарству упућује најискреније…
Рафтинг Таром

Рафтинг Таром

У организацији НСП КЦ Панчево у периоду од 29. до 31.05.2023. године…