05.12.2020

САОПШТЕЊЕ

3. октобра 2017.

Независни синдикат полиције поздравља одлуку министра унутрашњих послова др Небојше Стефановића да стане у заштиту полицајаца који су се након низа немилих догађаја, када су били принуђени да употребе оружје како би заштитили своје и животе других грађана, нашли на удару дела јавности и појединих медија.

Јасан став министра Стефановића да неће дозволити да било ко „черечи“ нашег колегу из Тутина, а да још нису утврђене све релевантне чињенице овог догађаја, представља добар знак да полицајци који, како је и сам министар рекао, свакодневно ризикују своје животе, неће бити препуштени сами себи, већ имају подршку у првом човеку Министарства.

Добро је што је министар јасно поручио да не жели да дођемо у ситуацију да полицајце убијају као глинене голубове на улици и да ја њихова законска обавеза да узврате ватру, ако су њихови животи угрожени.

Независни синдикат полиције тражи подршку од целокупног друштва за све полицијске службенике који часно и поштено обављају своју дужност, бринући о безбедности свих грађана. Важно је да грађани имају поверење у своју полицију, али и она у њих. Само заједно можемо да учинимо да сигурност свих нас буде на што вишем нивоу.

Оно што нас запослене у министарству радује је најављено повећање плата у износу од 10%  и једнократна новчана помоћ која је најављена за све запослене до краја године.

НЕЗАВИСНИ СИНДИКАТ ПОЛИЦИЈЕ
Председавајући Председништва
Велимир Лукић

Корисни линкови