02.12.2020

ПКУ за полицијске службенике

14. фебруара 2015.

Посебан колективни уговор за полицијске службенике који је потписан од стране министра полиције и Независног синдиката полиције можете погледати у прилогу на сајту.
kpu01kpu02kpu03kpu04kpu05kpu06kpu07kpu08kpu09kpu10kpu11kpu12kpu13

Тренутно има 29 коментара

 1. Dragan каже:

  U suštini kolektivni ugovor je dobar, ali ispustili ste jednu bitnu stavku oko postavljenja rukovodećih organa i skolske spreme za odredjena radna mesta, konkretno u mup-u trenutno priznaju samo specijalisticke akademske studije dok specijalisticke strukovne ne priznaju sto je a i vi cete se sloziti sa tim diskriminacija i kresenje zakona.S tim u vezi vi kao reprezentativni sindikat i potpisnik ovog ugovora morate uticati i dati ista prava svim policijskim sluzbenicima bez obzira u kojoj struci su se skolovali.

  1. miki каже:

   Dobar je za vatru potpaliti. Pročitaj kolektivni Ugovor za državne službenike i nameštenike.Nadoknade su smešne ,kao i sama plata koju nam daju.A ugovor je dobar za one koji će koristiti službena vozila i sipati službeno gorivo o trošku poreskih obaveznika.

   1. СД каже:

    колективни уговор за државне службенике и намештенике је истекао 18.11.2014. године, преговори за потписивање новог су још увек у току

    1. miki каже:

     Tako je. A Predlog novog je daleko bolji od ovog našeg potpisanog.

 2. miljan каже:

  vama je ovo dobar kolektivni,posta elektro privreda srbije bolji jaci kolektivni imaju od ovog sto ste potpisali,treba da procitate njihov pku,usrecili ste nas.

  1. Goran каже:

   Замолио бих те колега да нам пошаљеш линк са кога можемо да прочитамо њихове ПКУ.
   Чисто да потврдимо то што ви износите.
   Хвала.

 3. DARKO каже:

  ZAMOLIO BIH BUD..U KOJA JE POTPISALA PKU DA MI KAZE ZASTO JE TO URADILA?

 4. Jovan каже:

  U sredu idem da popunim ispisnicu. Treba sram da vas bude jer ste potpisali ovo, a zapravo vidim da pokusavate da ubedite ljude da crno nije crno, i da smo mi glupi jer istinu tako vidimo. Em su nam primanja najvise smanjena od svih u javnom sektoru, em imamo sada i gotovo najlosiji pku. Koja je svrha vaseg postojanja, da meni i ostalim kolegama uzmete po 400-500 dinara mesecno i da radite u svom interesu bez imalo blama!?

  1. БЈ каже:

   ако мислиш да је за ових 4 месеца преговарања могло боље, а пребили смо му брата, слободно одради

   1. Miloš каже:

    Koji to mi? I moglo je bolje nego vas interesuju samo vaše privilegije, ali nećete doživotno biti sindikalci, osetićete i vi na svojoj koži vaš PKLU kojim se toliko hvalite gospodo takozvani sindikalci!

    1. Бане каже:

     наведи где је од стране НСП написана и једна реч хвале за овај колективни уговор

     1. Miloš каже:

      Best od 10. фебруар 2015.“Поштовани чланови, имамо BELIKO ZADOVOLJSTVO да вас обавестимо да ће сутра 11.02.2015. бити потписан Посебан колективни уговор! Повремено су се могле чути критике и сумње у добру вољу да се ПКУ потпише чему је….“, a zašto zadovoljstvo? Jer ste se izborili za sebe, a ne za radnike!

     2. Miloš каже:

      Best od 10. фебруар 2015.“Поштовани чланови, имамо BELIKO ZADOVOLJSTVO да вас обавестимо да ће сутра 11.02.2015. бити потписан Посебан колективни уговор! Повремено су се могле чути критике и сумње у добру вољу да се ПКУ потпише чему је….“, a zašto zadovoljstvo? Jer ste se izborili za sebe, a ne za radnike!

     3. Miloš каже:

      Vest od 10. фебруар 2015.“Поштовани чланови, имамо BELIKO ZADOVOLJSTVO да вас обавестимо да ће сутра 11.02.2015. бити потписан Посебан колективни уговор! Повремено су се могле чути критике и сумње у добру вољу да се ПКУ потпише чему је….“, a zašto zadovoljstvo? Jer ste se izborili za sebe, a ne za radnike!

 5. Ненад каже:

  svaka čast za veljka mijailovica iz pss . peticija ya obaranje pku je u skladu sa zakonom i nije usmerena protiv bilo koga lično već je isključivo u interesu zaposlenih.jedino moguće rešenje u trenutnoj teškoj situaciji. da se prebrojimo svi…pa da vidimo ko ima većinu. bar 2/3 potpisaće peticiju…

 6. DARKO каже:

  Jovane i ja cu da se ispisem i da povucem i pritupnicu, a to savetujem i tebi i ostalima koji zele da se ispisu jer se na osnovu nasih pristupnica broje clanovi sindikata.

 7. slavisa каже:

  Lukiću, vreme je da odeš, jer si bruka i sramota. Kako te nije sram da obmanjuješ javnost, kažeš 30 dana odmora, pa ti izračunaj, na decu dobili smo jedan dan a imali smo za svako dete po 2 dana. Više odredbe PKU reguliše rad sindikata nego položaj policijskih službenika. Pa mogao si da prepišeš od braća Hrvata ako nisi znao.

  1. Бане каже:

   ни до сада нису сви имали 30 дана, зависи од ставки које испуњаваш, ја имам 28 дана, рачунао сам скоро једном колеги који је млађи од мене и имаће 30 дана, а они који су испунили стаж од 30 година и преко 30 дана, највише због годишњег одмора смо и потписали јер је сада 20 дана максимум по Закону о раду

   1. Miloš каже:

    A da su vam ponudili maksimum 22 dana prihvatili bi jer bi inače po zakonu o radu imali 20, pa recite mi kakva je vaša svrha postojanja osim što naplaćujete članarine radite 40 sdati mesečno i prihvatate sve što vam serviraju poslodavci? Da li pregovarate, jel to borba za naša prava? Prihvatanje ispod minimuma! A u tom zakonu o radu piše dosta stvari koje ne dobijamo zbog raznih uredbi koji nisu u skladu sa tim zakonom jer nam ograničavaju ili ukidaju prava koja su nam garantovana istim, a zakon o radu je minimum prava i čak ni taj zakonski minimum niste u stanju da nam omogućite!

 8. JOCA каже:

  OVO NIJE DOBAR PKU,U DELU GDE SE ODREĐUJU DANI GODIŠNJEG ODMORA, ZAR NAŠA DECA OD 15 ILI 16 ILI 17 I 18 GODINA, NISU DECA I O NJIMA SE BRINE KO ZNA KO? I ONI SE NIGDE NE SPOMINJU

  1. БЈ каже:

   недају више, а да нисмо потписали било би максимално 20 дана, односно сада је 20 дана по Закону о раду

 9. srdjan каже:

  Odgovorite nam gde su nama topli obrok i regres bre dokle da nas pravite ludim uslo u platu.Razdvojte po stavkama topli obrok i regres i kolika nam je onda plata recite.SRAM DA VAS BUDE VI DA NAS OBAVESTITE DA IMATE VELIKO ZADOVOLJSTVO DA POTPTISETE KOLEKTIVNI I NIJE VAS STID DA STAVLJATE NA PORTALU DA JOS UVEK IMATE 22072 CLANOVA SRAM DA VAS BUDE .

  1. Бане каже:

   није само топли оброк и регрес у плати већ и стимулација од 10% и сменски од 3.500 динара

   1. Milan каже:

    Pa kolika nam je onda plata ako je to istina? 20000 din. Da li ti razumeš čoveče da po zakonu o radu topli obrok i regres ne mogu da budu u plati već izdvojeni? I to ne sme da se menja uredbom! I kako to da dobijamo topli obrok za vreme bolovanja i godišnjeg? A što se tiče smenskog rada da je 3500, to je još jedna laž, po zakonu o radu nadoknada za smenski rad je oko 30%, znači ne može da bude isto svima! Samo pravdate svoju nemoć i nebrigu da se izborite za naša osnovna prava!

    1. Бане каже:

     то што држава не поштује законе обрати се суду јер не само да треба да буде издвојен већ се не сме ни опорезивати топли оброк и регрес, такође и за сменски рад ако мислиш да ти није исплаћено свих 28,6% тужи државу

     1. Milan каже:

      I to je vaš odgovor na sve? Tuži državu privatno? Pa koja je vaša svrha, zar ne bi trebalo vi da se izborite za to da poslodavac poštuje zakon o radu? Pa kako da ne mislim da mi nije isplaćeno svih 28%, to je oko 12000 hiljada a ne 35000 hiljada!

 10. Jovan каже:

  Koga to lazete da do sada po prethodnom pku nisu SVI radnici imali po 30 (ili 35) dana odmora?! Pa kolega je kao pripravnik 2013. posle par meseci dobio resenje da ga sleduje 30 dana god. odmora. I kako ste to vi resili u ime svih da potpisete OVAKAV pku, s kojom logikom, jel ste malo opipali puls zaposlenih? Drugo, sutradan kad po novom zakonu ja kao inspektor ne budem policijski sluzbenik nego drzavni sluzbenik sa posebnim ovlascenjima, ovaj pku nece da se odnosi na mene (do maja ce i to da se resi). Eto sta ste uradili kad ste potpisali pku ZA POLICIJSKE SLUZBENIKE, a ne pku ZA ZAPOSLENE U MUP-u, koje itekako brojite u ovih navodnih 22000 clanova. Zasto imamo najnize kvote po svakoj finansijskoj odredbi u celom javnom sektoru? Ljudi, KO STE VI, za ciji interes radite?!

  1. Бане каже:

   пре него што кренеш да прозиваш требао си се распитати у кадровској да ли је тренутно 20 дана максимални годишњи одмор по Закону о раду јер су 29.01.2015. године престали да важе сви колективни уговори као и правилници о раду који нису усклађени са новим Законом о раду

 11. Ненад каже:

  pa ima li neko pametan u sindikatu i u ministarstvu da sedne za sto i da kaze sta nije po zakonu a sta jeste , jer ukoliko krene nas 45000 zaposlenih da podnose tuzbe sudu kao sto vi kazete pa mi cemo bankrotirati kao ministarstvo.Koliko ovde primecujem, nista nije u skladu sa zakonom o radu a koji je krovni zakon i svi ostali akti pa i PKU moraju biti u skladu sa njim i da prava koja nam daje PKU ne mogu biti ispod prava koja daje Zakon o radu. I kraj price. Ako zakon kaze slovima da sve u obracunu plate mora biti razdvojeno sto onda komplikujete i vi sindikalci i poslodavac da tako ne bude i pravite troskove ministarstvu kada krenu tuzbe.Vi sto prihvatatepredlog PKU a ministarstvo sto takav predlog daje a koji nam daje manje prava od samog Zakona o radu.Zakon o unutrasnjim poslovima treba da bude nesto drugo.sami sebi pravimo problem.

Нема коментара.

Корисни линкови