• 13 маја, 2022
  • 4500

НАПАД НА ПОЛИЦИЈСКЕ СЛУЖБЕНИКЕ У ПАРАЋИНУ

НАПАД НА ПОЛИЦИЈСКЕ СЛУЖБЕНИКЕ У ПАРАЋИНУ

Дана 08.05.2022 године у 18.20 часова полицијски службеници ПС Параћин пoкушали су да зауставе возило којим је управљало лице А.М.(19) из Параћина због насилничке вожње али се лице оглушио o наређење полицијских службеника да заустави своје путничко возило и дало у бекство, а затим путничким возилом којим је управљао у ул.Савској у Параћину у насељу „Ново село“ удара у бетонску ограду једног дворишта, притом је оштећујује и путничким возилом наставља даље кретање.

У тренутку када је патрола са укљученим светлосним и звучним сигналима стигла до оштећене бетонске ограде, већа група лица ромске националности је изшла из дворишта на ком је оштећена бетонска ограда, као и из суседних дворишта у непосредној близини и физички запречила пут и на тај начин онемогућила даље кретање службеног возила полиције.

Група лица која се налазила иза службеног возила почиње да рукама и ногама удара и шутира у оба задња врата и задњи део службеног возила.

Након тога лице Д.Ђ.(20) из Параћина, прилази пол. службенику М.Т. и упућује му више пута претњу речима: „да ће га убити на лицу места“, отвара врата службеног аутомобила и почиње да вуче полцијског слзжбеника М.Т. за леву руку како би га извукао из службеног аута, за то време лице Д.Ђ.(33) из Параћина прилази полицијском службенику Д.П. и упућује више псовки претњи убиством оба полицијска службеника и у једном тренутку пљује полицијског службеника Д.П. по рукама и кошуљи. Остала лица сво време псују и вређају полицијске службенике и ногама шутирају службено возило.
Д.Ђ (33) у једном тренутку са обе руке снажно удара у хаубу службеног возила, исто оштећује тако што је на хауби направио улубљење.

Дана 09.05.2022 године против лица Д.Ђ(20) и Д.Ђ(33) поднета је кривична пријава за кривично дело Напад на службено лице у вршењу службене дужности из чл.323 ст.3 а у вези ст.1 КЗ и кривично дело Уништење и оштећење туђе ствари у саизвршилаштву из чл.212 ст.1 а у вези чл.33 КЗ и одређено задржавање до 48сати.

Наведена лица су признала кривицу и постигла споразум са ОЈТ Параћин и осуђена на казну затвора од 1 (једне) године за кривично дело Напад на службено лице у вршењу службене дужности из чл.323 ст.3 а у вези ст.1 КЗ и новчану казну од по 50.000,00 динара за кривично дело Уништење и оштећење туђе ствари у саизвршилаштву из чл.212 ст.1 а у вези чл.33 КЗ.

Независни синдикат полиције још једном апелује на надлежно тужилаштво и остале државне органе, да најбрже процесуирају и најстрожије кажњавају нападе на полицијске службенике.

НЕЗАВИСНИ СИНДИКАТ ПОЛИЦИЈЕ
КЦ ЈАГОДИНА

Сличне вести

Срећан Аранђеловдан свим припадницима Специјалне антитерористичке јединице

Срећан Аранђеловдан свим припадницима Специјалне антитерористичке јединице

У име Независног синдиката полиције желим да честитам славу Свети архангел Михаило,…
Помен трагично погинулом колеги – Грофовски турнир у малом фудбалу

Помен трагично погинулом колеги – Грофовски турнир у…

Помен трагично погинулом колеги на простору КиМ 1989 године Чизмадија Јаношу. Грофовски…
Руководство НСП СГ Стари Град донирало је полицијској станици Стари Град два мултифункционална уређаја

Руководство НСП СГ Стари Град донирало је полицијској…

Руководство НСП СГ Стари Град донирало је полицијској станици Стари Град два…