• 10 августа, 2021
  • 1429

Извештај Комисије за станове из пројекта државне станоградње УСТАНОВЉЕНE НЕПРАВИЛНОСТИ У ДОСТАВЉАНУ ПОДАТАКА!

Извештај Комисије за станове из пројекта државне станоградње УСТАНОВЉЕНE НЕПРАВИЛНОСТИ У ДОСТАВЉАНУ ПОДАТАКА!

фото: www.novosti.rs

Данас је у Палати Србије одржана седница Комисије за станове из пројекта државне станоградње на тему разматрања извештаја поводом дописа Грађевинске дирекције Србије у вези даљег поступања са лицима код којих су утврђене промене у стамбеном статусу.

Утврђено је да је код одређеног броја припадника МУП-а који су аплицирали за куповину станова под повољнијим условима установљена неправилност у достављану података. Поменуте колеге су код нотара под пуном материјалном и кривичном одговорношћу, овериле изјаве да ни они као ни чланови њихових породица не поседују у својини некретнине, што је касније увидом у катастар установљено као неистина. Појединци су имали у власништву и више стотина квадратних метара стамбеног простора али су и поред тога конкурисали за јефтине станове!

Комисија у чијем саставу је био и представник Независног синдиката полиције, члан председништва Саша Димитријевић, једногласно је одлучила да се у одређеном броју случајева раскине уговор са Грађевинском дирекцијом Србије, док у осталим предметима лица више неће бити у категорији без стана и неће имати право на куповину стана у овој категорији, него ће бити у категорији неодговарајућег стана.

Такво понашање појединаца је благо речено нефер и себично јер одређен број колега којима је итекако потребан адекватан стамбени простор и који не посудују никакве некретнине није могао да се нађе на овој листи. Овај поступак захтева дисциплинске мере како би се спречили слични случајеви у будућности рекао је Димитријевић.

Комисија којом је председавао државни секретар Бојан Јоцић а у којој је учествовао и помоћник секретара МУП Драгана Јакшић, завршила је седницу у 13:00 часова.

Сличне вести

Срећан Аранђеловдан свим припадницима Специјалне антитерористичке јединице

Срећан Аранђеловдан свим припадницима Специјалне антитерористичке јединице

У име Независног синдиката полиције желим да честитам славу Свети архангел Михаило,…
Помен трагично погинулом колеги – Грофовски турнир у малом фудбалу

Помен трагично погинулом колеги – Грофовски турнир у…

Помен трагично погинулом колеги на простору КиМ 1989 године Чизмадија Јаношу. Грофовски…
Руководство НСП СГ Стари Град донирало је полицијској станици Стари Град два мултифункционална уређаја

Руководство НСП СГ Стари Град донирало је полицијској…

Руководство НСП СГ Стари Град донирало је полицијској станици Стари Град два…