• 17 новембра, 2022
  • 980

СИНХРОНИЗОВАНОМ АКЦИЈОМ ПОЛИЦИЈЕ И ТУЖИЛАШТВА ШИРОМ СРБИЈЕ УХАПШЕНО ШЕСТ ОСОБА ЗА ПЕДОФИЛИЈУ

СИНХРОНИЗОВАНОМ АКЦИЈОМ ПОЛИЦИЈЕ  И ТУЖИЛАШТВА ШИРОМ СРБИЈЕ УХАПШЕНО ШЕСТ ОСОБА ЗА ПЕДОФИЛИЈУ

У синхронизованој акцији припадника Министарства унутрашњих послова, одељења за сузбијање високотехнолошког криминала и надлежног тужилаштва у Београду истовремено је на територји Београда, Крагујевца, Сремске Митровице, Зајечара, Бора, Ваљева и Врања, спроведена акција „АРМАГЕДОН“ која је резултирала хапшењем укупно шест особа.

Постоје основи сумње да су ова шесторица осумњичених у претходном периоду путем интернета преузимали, у електронској форми чували, а потом делили садржаје који су настали искоришћавањем деце у порнографске сврхе, као и то да су путем друштвених мрежа са својих налога ступали у комуникацију са малолетницима од 7 до 14 година, слали им фотографије и видео записе порнографске садржине, као и да су прибављали садржаје настале екплоатацијом малолетника.

Извршеним претресима станова код ових лица пронађена је већа количина видео клипова и фотографија насталих искоришћавањем малолетника у ове сврхе док је у два случаја пронађено и ватрено оружје и муниција.

У даљем раду, свој шесторици ухапшених одређено је задржавање до 48 часова који ће у законском року уз адекватне кривичне пријаве бити приведени надлежном Вишем јавном тужиоцу.

Независни синдикат полиције овим путем поздравља акцију и носиоце одличног посла, колега из Одељења за сузбијање високотехнолошког криминала и упућује им искрене честитке за постигнуте резултате.

Сличне вести

ПРЕДСЕДАВАЈУЋИ ПРЕДСЕДНИШТВА НА СВЕЧАНОЈ АКАДЕМИЈИ У СОПОТУ

ПРЕДСЕДАВАЈУЋИ ПРЕДСЕДНИШТВА НА СВЕЧАНОЈ АКАДЕМИЈИ У СОПОТУ

Дана 24.02.2024. године на позив министра унутрашњих послова Братислава Гашића, испред Независног…
Сретење-Дан државности Републике Србије

Сретење-Дан државности Републике Србије

Независни синдикат полиције својим члановима и свим запосленима у министарству жели срећан…