02.12.2020

Жандармерија обележила 155 година постојања

30. јуна 2015.

Припадници јединица српске Жандармерије данас су обележили 155 година постојања тог полицијског одреда и своју славу Светог цара Лазара и косовске мученике.
2204903-pripadnici-zandarmerije-na-obelezavanju-slave-i-dana-zandarmerije-u-bazi-ronilackog-centra-foto-tanjug-sr-an-ilic
Прослава је одржана у београдском Центру за обуку ронилаца, где је командант јединица Жандармерије Горан Драговић истакао да је 1.000 припадника Жандармерије на терену по Србији, да се старају о безбедности грађана и уливају сигурност у време великих безбедносних претњи широм света.

Драговић је подсетио на то да је у августу прошле године погинуо припадник жандармерије Стеван Синђелић у кога су код Куршумлије, како је навео, пуцали албански терористи, а виновници још нису нађени.
2204919-stefanovic-sa-zhandarmerijom-foto-tanjug-sr-an-ilic
Министар унутрашњих послова Србије, Небојша Стефановић, поручио је на свечаности да „никада нећемо заборавити Стевана Синђелића. Никада нећемо стати док они терористи који су убили Стевана Синђелића не буду приведени правди. Неће бити ни дана ни недеље а да не поставимо питање свима у Србији и свету – када ће пронаћи убице Стевана Синђелића?“.
2204964-rodendan-i-slava-zhandarmerije-srdan-ilic
Он је рекао да је Жандармерија синоним сигурности и безбедности грађана, и да Србија уме да цени њихове напоре, а као приоритете је навео борбу против тероризма и организованог криминала.
– Након терористичких напада у Зворнику и у Куманову, очи јавности упрте су у вас – казао је Стефановић.
Празнику Жандармерије су присуствовали и представници СПЦ и Војске, као и припадници жандармерија из Јордана и Алжира.

Извор: Ало

Корисни линкови