1.10.2021

Zajednička vežba Žandarmerije i jedinica Republike Srpske FOTO

Pripadnici Žandarmerije Srbije i Specijalne antiterorističke jedinice Republike Srpske održali su završnu vežbu u Orešcu.

Oni su zajedno i sa polaznici kurseva specijalističkih obuka za članove posade i instruktora za obuku članova posade borbenih oklopnih vozila prikazali veštine, sposobnosti i znanje usvojeno tokom obuke. Vežbi je prisustvovao ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

„Terorizam je globalna pretnja i za borbu protiv terorizma moramo biti spremni. Zato je proces zajedničke obuke važan i potreban. Bezbednost Republike Srpske je za Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije važna koliko i bezbednost Srbije. Dok Aleksandar Vučić vodi Srbiju, Republika Srpska može biti mirna i sigurna da će biti i čuvana i sačuvana i da će biti pomagana na svaki način i diplomatski, bezbednosno i ekonomski, a u skladu sa Dejtonskim sporazumom kao i sporazumom o specijalnim i paralelnim vezama“, poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin po završetku vežbe u Orešcu.

„Republika Srpska je spoljnopolitički prioritet Srbije, a briga o Srbima van granica Srbije dužnost svakog predstavnika vlasti Srbije. Zadovoljan sam upornošću i posvećenošću pripadnika Žandarmerije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i Specijalne antiterorističke jedinice Republike Srpske. Njihov profesionalizam, ali i visoki patriotizam su garancija da će svaki bezbednosni izazov biti savladan, a imovina i životi građana Srbije i Srpske sačuvani“, poručio je on, navodi se u ministarstvu


Izvor:B92.net

912
image_printPrint