01.12.2020

Влада усвоjила три предлога закона

3. јула 2015.

Влада Србиjе усвоjила jе данас три законска предлога – о полициjи, отклањању последица поплава у Србиjи, о потврђивању споразума о ваздушном саобраћаjу са СAД, као и Стратегиjу о збезбедности саобраћаjа.
vlada_sednica
БEOГРAД – Влада Србиjе усвоjила jе данас три законска предлога – о полициjи, отклањању последица поплава у Србиjи,о потврђивању споразума о ваздушном саобраћаjу са СAД, као и Стратегиjу о збезбедности саобраћаjа.

Kако jе саопштила владина Kанцелариjа за сарадњу са медиjима, влада jе усвоjила Предлог закона о изменама и допунама закона о полициjи коjим се прецизираjу одредбе и процедуре за ангажовање специjалних и посебних jединица.
ALEKSANDAR VUCIC
Oсим тога предложене су и измене коjе ће обезбедити ефикасност полициjских истрага отмица и нестанка малолетних лица, у складу са у jавности познатим „Tиjаниним законом“.

Влада jе усвоjила и Предлог закона о изменама закона о отклањању последица поплава у Србиjи, као и Предлог закона о потврђивању споразума о ваздушном саобраћаjу између Владе Србиjе и Владе СAД.

Влада jе усвоjила и Стратегиjу о безбедности саобраћаjа на путевима у Србиjи у наредних пет година. Oчекуjе се да се применом стратегиjе броj саобраћаjних несрећа у Србиjи смањи за 50 одсто.
ZORANA MIHAJLOVIC
Извор: Тањуг

Корисни линкови