13. dec 2021.

Videli su baku kako sedi i plače na Dorćolu, a onda je krenula prava FILMSKA POTERA: Srđan, Miloš, Lazar, Aleksandar i Nikola su PRAVI HEROJI

Ugledali smo stariju gospođu na stanici kako plače. Prišli smo joj i rekli da imamo za nju lepe vesti. Pogledala nas je, a mi smo joj pokazali novčanik koji su joj deset minuta pre toga ukrali razbojnici.

Ovako za „Blic“ započinje priču Srđan Anđelović, vođa grupe policijske brigade koja je prošle nedelje na Dorćolu, nedaleko od Bajlonijeve pijace, brzom reakcijom uhvatila razbojnike koji su opljačkali penzionerku dok je u lokalnoj pekari kupovala burek. Takođe, pripadnici ove jedinice pronašli su novčanik sa novcem koji su joj kradljivci ukrali.

Kako priča vođa ove grupe pripadnika policijske brigade koja broji pet članova, tog dana ih je, dok su policijskim vozilom obilazili teren na Starom gradu, zaustavio čovek koji je stajao na ulici.

– Mahao nam je i delovalo je kao da ima nešto da nam kaže. Zaustavili smo se, a onda nam je on pokazao novčanik na trotoaru, rekao je da su ga bacila dvojica mlađih muškaraca kada su ugledali naše vozilo i da su se trčeći uputili ka Bajloniijevoj pijaci – priča Anđelović za „Blic“.

Kako kaže, sa njim su u vozilu tada bile kolege Miloš Milosavljević, Lazar Pantelić, Aleksandar Veličković i Nikola Živković, koji su se istog momenta podelili u dve grupe i krenuli u pravcu razbojnika.

– Jedna ekipa je krenula putem kojim su pobegli osumnjičeni, a druga sa druge strane kako bi im presekli put. Ubrzo prva ekipa je sustigla te dve osobe i stavila ih pod kontrolu – objašnjava naš sagovornik i dodaje da su razbojnici bili uplašeni, pravdali se da oni ništa nisu uradili.

– Nas je sve vreme čekao građanin koji je prijavio krađu. On ih je i prepoznao kada smo ih uhvatili – dodaje naš sagovornik i pojašnjava da su nakon toga krenuli u potragu za Beograđankom kojoj je novčanik ukraden.

– Na stanici u Džordža Vašingtona, nedaleko od mesta gde smo pronašli novčanik, ugledali smo stariju ženu kako sedi i plače. Bila je vidno potresena. Prišli smo joj, pitali je kako se zove, ona nam je odgovorila, a potom ispričala šta joj se dogodilo deset minuta ranije. Kazala je da je podigla novac sa računa i da je otišla u pekaru da kupi burek. Kada je u torbi krenula da traži novčanik kako bi platila, shvatila je da ga nema. Nije mogla da veruje da je pokradena – priča Anđelović.

Tada su joj pripadnici policijske brigade saopštili da imaju lepe vesti za nju.

– Rekli smo joj da pođe sa nama, da smo joj pronašli novčanik i uhvatili izvršioce. Otvorili smo novčanik i izbrojali 39.270 dinara. Tu su bila i sva njena dokumenta. Pošto nismo mogli odmah da joj vratimo novčanik, jer smo morali da odemo do policijske stanice da ona popuni izjavu, a mi predamo izvršioce na dalje postupanje, svratili smo do pekare da joj kupimo burek i vodu kako bi se smirila. Osmeh joj se vratio na lice i bila je presrećna. Zahvalila nam se i fotografisala se sa nama – dodaje naš sagovornik i naglašava da im mnogo znači poverenje građana.

– Osobe koje su pokrale ženu uhapšene su za manje od 10 minuta, zahvaljujući poverenju građanina koji nas je zaustavio i rekao nam šta se dogodilo. Kradljivci su mislili da će pobeći, ali ne znaju da u našoj ekipi postoje ljudi koji se bave atletikom i koji su osvojili brojne medalje na takmičenjima – naglašava naš sagovornik.

Izvor:Blic.rs

2.835
image_printPrint