27.11.2020

Весић: Ускоро рушење бивше зграде савезног МУП-а

19. септембра 2016.

Градски менаџер Горан Весић изјавио је данас да ће у наредних недељу или две почети рушење зграде савезног Министарства унутрашњих послова у Београду, где би требало да буде изграђен пословно-тржни центар и стамбени комплекс.
bg-zgrada-savezn_620x0_620x0
Како је сопштила Градска управа, Весић је казао да у Београду тренутно има 55 отворених градилишта и шест на којима је посао недавно завршен.

„Ради се на Обилићевом венцу, у Далматинској улици, гради се нова зграда Еирпорт Ситија, гради се у Вишњичкој Бањи, а да не причамо о Београду на води где увелико ничу зграде“, рекао је Весић.

Он је казао да „сви ти кранови“ значе посао за градјане и да тренутно нема грађевинске фирме у Београду која није упослена, а да ће у свим новоизграђеним објектима бити отворена нова радна места.

„На нашим тендерима у Дирекцији за грађевинско земљиште и изградњу Београда побеђују фирме из унутрашњости, што је веома важно јер Београд мора да развија остатак Србије“, рекао је Весић и додао да је важно упослити и пратеће градјевинске индустрије.

Весић је казао да је у току проширење пешаких зона и измена саобраћајних приоритета у Београду, а да ће једна од новина у граду бити јавни бицикли.

„У Београду ће ускоро грађани бити у могућности да користе јавне бицикле. Заиста се трудимо да имамо што више бициклистичких стаза. На једној од претходних седница Скупштине града донели смо одлуку о постављању станица са јавним бициклима“, рекао је Весић.

Извор: Новости

Корисни линкови