03.12.2020

Важење Посебног колективног уговора продужено на још годину дана

15. фебруара 2018.

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић и председавајући Председништва Независног синдиката полиције (НСП) Велимир Лукић потписали су данас споразум којим је важења Посебног колективног уговора за полицијске службенике, и анекса тог уговора, продужено на још годину дана.

„Ово је важан тренутак, јер ћемо након усвајања измена и допуна Закона о полицији наставити са преговорима и потрудити се да у наредном периоду пронађемо моделе за још бољу заштиту полицијских службеника и њихово материјално и техничко опремање“ рекао је Стефановић по потписивању споразума.

Министар је поручио да су напади на полицијске службенике недопустиви и да ће се наставити разговори у правцу проналажења начина да се полицајци што боље заштите од свакога напада. „Са представницима Независног синдиката полиције наставићемо разговоре

како да пооштримо казнену политику у свим случајевима у којима се неко

дрзне да удари на полицајце“ истакао је Стефановић.

Министар је додао да ће се у наредном периоду наставити разговори и о новим униформама, возилима и просторијама. „Драго ми је да имамо подршку људи из синдиката који у тешким разговорима увек траже више за припаднике Министарства, али имају и довољно разумевања за стање у држави и свесни су да и полиција мора да прати реалан тренд раста бруто друштвеног производа, односно економије земље“ рекао је Стефановић.

Министар се Независном синдикату полиције захвалио и на подршци у заједничкој борби да људи у полицији могу да конкуришу за добијање нових станова под посебним условима, нову опрему и униформу, као и све друго што ће бити обезбеђено у 2018. години. Председавајући Председништва НСП Велимир Лукић прецизирао је да је рок важења Посебног колективног уговора за полицијске службенике и његовог анекса, који гарантује да ће се на припаднике МУП-а примењивати прописи који су бољи по њих, продужен на годину дана. „Потписивањем овог Споразума добили смо довољно времена да по усвајању измена и допуна Закона о полицији благовремено урадимо нови Посебан колективни уговор за полицијске службенике“ рекао је Лукић.

Изјаву министра Стефановића и Велимира Лукића, као и покривалице са потписивања можете преузети са ФТП сервера Министарства унутрашњих послова Републике Србије.

 

 

 

 

Корисни линкови