• 4 августа, 2021
  • 626

Ванредна ситуација због пожара на Мокрој Гори

Ванредна ситуација због пожара на Мокрој Гори

Припадници Сектора за ванредне ситуације МУП-а Србије на Мокрој Гори, 2. август 2021.

Вршилац дужности помоћника министра унутрашњих послова и начелника Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић изјавио је да ватрогасци-спасиоци, са Хеликоптерском јединицом, настављају са гашењем пожара на Мокрој Гори на западу Србије и покушавају да спрече његово ширење.

Чаушић је рекао да тренутно нема угрожених домаћинстава и да ватрогасци већи део пожара, са три стране, држе под контролом, уз напомену да се ради на успостављању контроле на најнеприступачнијем делу терена.

Он је навео да су на гашењу пожара ангажована 132 ватрогасца-спасиоца са 42 возила, припадници Хеликоптерске јединице са четири летелице, као и 25 припадника Специјализоване јединице цивилне заштите и 16 добровољних ватрогасних друштава.

Чаушић је рекао да је пожар избио 1. августа око 17 часова, и да се због јаког и врелог ветра брзо проширио, због чега је на територији Мокре Горе 2. августа проглашена ванредна ситуација.

Према његовим речима, тренутно пожар захвата више од 100 хектара, с тим да је са три стране окружен, а на неприступачном делу се очекује да ће допринос дати Хеликоптерска јединица.

„У случају да не дође до неких екстремних услова, надам се да идемо ка повољном решењу“, рекао је вршилац дужности начелника Сектора за ванредне ситуације.

Чаушић је навео да ће узрок пожара бити накнадно утврђен и апеловао на све да буду опрезни приликом боравка у природи, а нарочито да не бацају опушке цигарета.

Мокра Гора налази се на граници између планина Тара и Златибор и на граници Србије и Босне и Херцеговине.

Извор: Slobodnaevropa.org

Сличне вести

Последњи поздрав Милану Младеновићу

Последњи поздрав Милану Младеновићу

  Последњи поздрав драгом колеги и нашем дугогодишњем члану Младеновић Милану из…
ПРАВИ ХЕРОЈИ!!

ПРАВИ ХЕРОЈИ!!

Полицајци Дејан и Марко спасили живот девојци!! Припадници Интервентне патроле ПИ Кикинда…