01.12.2020

УЖАС КОД ПОЖАРЕВЦА: Изрешетао полицајца аутоматском пушком, па пуцао на припаднике САЈ!

19. децембра 2017.

ПОЖАРЕВАЦ – Полицијски службеник Срђан Петровић (1975) убијен је ноћас приликом интервенције у селу Баре код Пожаревца, када је Д. Ж. (1948) у њега испалио више хитаца из аутоматске пушке, а потом се закључао у своју кућу у којој није било других укућана.

Полицајац Срђан Петровић задобио је тешке повреде од којих је преминуо на путу ка болници.

Према речима мештана, инцидент се догодио у раним јутарњим часовима. 

„Д.Ж. се посвађао са зетом који је побегао од куће и позвао полицију. Иначе у тој кући је становао са ћерком, зетом и две унуке. Било је страшно, полиција нам је још у селу“, испричали су за Курир несрећни мештани села Баре код Пожаревца. 

Након ангажовања Специјалне антитерористичке јединице, која је јутрос ушла у кућу, Д. Ж. је убијен приликом покушаја да поново отвори ватру на припаднике полиције.

Полицијској управи у Пожаревцу је касно синоћ од стране зета Д. Ж., који се
претходно посвађао са тастом, пријављено да Д. Ж. у нелегалном поседу има аутоматску пушку, након чега је на лице места упућена патрола полиције.

У једном тренутку, када је полицајац Петровић покушао да уђе у двориште објекта како би проверио да ли је можда више особа у кући, Д. Ж. је испалио више хитаца из аутоматске пушке и смртно ранио полицијског службеника.

Извор: Курир

Корисни линкови