01.10.2020

Број чланова

Добродошли на сајт јединог репрезентативног синдиката у МУП-у!

Уведен СОС телефон за полицајце

22. децембра 2017.

Министарство унутрашњих послова Србије отворило је СОС телефон за полицајце за хитну психолошку помоћ у изузетно стресним ситуацијама.

Струковно удружење полиције наводи да је реч о телефонској линији која је доступна непрекидно, седам дана у недељи, а уведена је у оквиру Одељења за психолошку превенцију и селекцију МУП-а Србије.

Хитна психолошка помоћ намењена је запосленима МУП-а који помишљају на самоубиство, намеравају да почине насиље у породици или други облик насиља, за оне који су доживели губитак члана породице или блиске особе или су доживели разочарање високог интензитета.

Такође га могу користити и људи који се осећају изразито тужно, несрећно, узнемирено, беспомоћно или очајно.

„Замишљено је да улога психолога и социјалног радника буде да пружи прву психолошку помоћ запосленима у изразито стресној ситуацији а не да решава конкретне проблеме“, наводи се у саопштењу. 

Струковно удружење полиције додало је да за сва питања која нису из домена хитне психолошке подршке у изразито стресним ситуацијама запослени могу заказати разговор с психологом или социјалним радником у просторијама Одељења за психолошку превенцију сваким радним даном.

Извор: Мондо

Корисни линкови